چگونه به کودکتان در رشد مهارتهای اجتماعی کمک کنید؟
کودکان تقریباً در هفت ماهگی در حضور افراد ناآشنا عصبی میشوند. اگر هنگامی که کودک را به آغوش یکی از اقوام دور میدهید گریه میکند، او را در آغوش خود بگیرید و یک روند حساسیتزدایی تدریجی را به این ترتیب امتحان کنید. ابتدا ترغیبش کنید درحالیکه شخص غریبه در آن نزدیکی است در آغوش شما ریلکس باشد. سپس، در حینی که او در آغوش دارید، از فرد غریبه بخواهید با فرزندتان صحبت و بازی کند. بعد او را برای مدت کوتاهی به آغوش غریبهٔ مورد نظر بدهید و نزدیک آنها بمانید. در آخر، سعی کنید چند دقیقه از اتاق خارج شوید و ببینید که چطور پیش میرود. اگر فرزندتان به گریه افتاد، دوباره امتحان کنید. چند بار از اتاق بیرون بروید و برگردید، تا بالاخره کودکتان با آگاهی از این که حتی اگر در حال حاضر کنارش نباشید، همیشه خیلی زود برمیگردید، احساس امنیت کند. پس اگر فرزندتان دچار اضطراب حضور غریبه شده است، ناراحت یا خجالتزده نشوید.
کودکان نوپا میتوانند از بودن در کنار همسالان خود سود ببرند، بنابراین قرارهایی برای بازی با بچههای دیگر ترتیب دهید، اما اطمینان حاصل کنید که اسباببازیهای زیادی برای همه دارید. ممکن است فرزندتان در به اشتراک گذاشتن چیزهای خود با کودکان دیگر مشکل داشته باشد، اما میتوانید درگیریها بر سر این موضوع را به حداقل برسانید.
اگر یک کودک دو یا سه ساله دارید که خودخواه به نظر میرسد، ممکن است نگران باشید که او را لوس کردهاید. اما نباید موضوع را به خودتان بگیرید و احساس شرمندگی کنید. بچهها در این سن ذاتاً خودمحور هستند. با این حال، مهم است که از هر فرصتی استفاده کنید تا رفتار خوب، مثل گفتن لطفاً و متشکرم، تعریف از کسی که کاری را به خوبی انجام داده است و به اشتراک گذاشتن را الگوسازی کنید و کودکتان هم به زودی آنها را یاد میگیرد. در گروههای بازی عضو شوید یا او را در کلاسهایی ثبتنام کنید تا فرصتی برای حضور در کنار بچههای دیگر داشته باشد. کودک به زودی میآموزد که چگونه دوست پیدا کند و چگونه دوستانش را نگه دارد و از این پس زندگی اجتماعی فعالی خواهد داشت.