کودکم از چه سنی مرا می‌شناسد؟

کودکم از چه سنی مرا می‌شناسد؟

کودک از چه زمانی می‌تواند چیزها را به خاطر بسپارد؟ حافظهٔ آگاهانه و درازمدت کودک کِی فعال می‌شود؟ اگر شما هم از آن دسته والدینی هستید که چنین سؤال‌هایی در ذهنشان دارند و به چگونگی مراحل رشد و نمو کودکتان علاقه‌مند هستید، می‌توانید جواب برخی از آنها را به صورت خلاصه در این مطلب پیدا کنید.

حافظهٔ نوزادان

نوزادان می‌توانند صدای مادرشان را از زمان تولد تشخیص دهند و کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند می‌توانند پس از یک هفته بوی مادرشان را بشناسند. این نوع بازشناسی، اولین نشانهٔ حافظه است، هرچند بسیار متفاوت از به خاطر سپردن جزئیات رویدادهای خاص است.

حافظهٔ کودک دو تا سه ماهه

کودک شما حتی در دو ماه اول زندگی‌اش می‌تواند چهره‌ها و صورت‌های آشنا را تشخیص دهد، به ویژه اگر هر روز آنها را می‌بیند. حافظهٔ یادآوری کودکتان یعنی توانایی تشخیص افراد و اشیایی که قبلاً دیده است پس از یک تأخیر زمانی یا جدایی، در طول سال اول زندگی‌اش به میزان چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

آزمایشات نشان می‌دهند که در سه ماهگی کودکان می‌توانند تصاویر یا اسباب‌بازی‌هایی را که یک تا شش روز قبل به آنها نشان داده شده است به یاد بیاورند.

حافظهٔ کودک ۹ ماهه

تا ۹ ماهگی، کودکتان می‌تواند اطلاعات جزئی‌تری مثل محل اسباب‌بازی‌ها در خانه را به خاطر بیاورد. او همچنین قادر خواهد بود که کارهایی را که تا یک هفته قبل از آن دیده است تقلید کند.

این مهارت‌ها نشان می‌دهند که کودکان در این سن حافظهٔ بازشناسی یعنی توانایی به یاد آوردن جزئیات یک تجربهٔ‌ خاص برای یک مدت کوتاه را دارند، هرچند آنها هنوز بیشتر تجربیاتشان را در خاطر نگه نمی‌دارند.

حافظهٔ کودک ۱۴ تا ۱۸ ماهه

حافظهٔ آگاهانه و درازمدت از وقایع خاص نیز تا ۱۴یا ۱۸ ماهگی کودک ایجاد نخواهد شد.

تمام کودکان منحصربه‌فرد هستند و مراحل رشدشان را با سرعت خاص خود دنبال می‌کنند. ولی اگر هر گونه سؤال یا ابهامی در رابطه با حافظهٔ کوتاه‌مدت یا بلندمدت کودکتان دارید، بهتر است از پزشک کودکتان بپرسید که طی مراقبت‌های پزشکی کودک، او هم مثل شما بیشتر و بهتر فرزندتان را می‌شناسد.

در مورد رفتار کودک بیشتر بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط