در طول بارداری باید چقدر آب بخورم؟
پزشکان توصیه میکنند زنان باردار روزانه حدود ۱۰ لیوانِ ۲۳۶ میلیلیتری آب یا دیگر مایعات را بنوشند. اما آیا واقعاً چطور میتوان این همه آب خورد؟ در این مطلب با نکاتی برای نوشیدن آب در بارداری آشنا شوید.
نوشیدن درست مایعات در بارداری
نیازهای بدن تمام افراد متفاوت است. بنابراین، لازم نیست که واقعاً روزی ۱۰ لیوان آب بخورید و اگر دیدید آب و مایعات مورد نیاز شما کمی بیشتر یا کمتر بود زود نگران نشوید. همین که ادرارتان زرد کمرنگ یا بیرنگ باشد، پس مایعات کافی دریافت میکنید. همچنین در آب و هوای گرم، مناطق مرتفع یا در صورت ورزش کردن احتمالاً به مایعات بیشتری نیاز پیدا میکنید.
نوشیدن ۱۰ لیوان آب شاید زیاد به نظر برسد، به ویژه اگر با تهوع بارداری دست به گریبانید. به جای نوشیدن یکجای مقدار زیادی آب، نوشیدن چند جرعه در هر بار و در سراسر روز را امتحان کنید. اگر طعم آب را دوست ندارید، اضافه کردن یک برش لیموشیرین یا لیموترش را برای طعمدهندگی امتحان کنید.
آب ساده یک نوشیدنی ایدهآل است اما شیر، آبمیوه، قهوه و چای نیز حاوی آب زیادی هستند و جزء مایعات دریافتی شما حساب میشوند. با این حال، به خاطر داشته باشید که آبمیوه و نوشیدنیهای شیرینشده مقدار زیادی کالری نیز دارند. بنابراین، نباید خیلی به آنها تکیه کنید.
همچنین بهتر است که مصرف کافئین، شامل قهوه، چای و نوشابههای کافئیندار را نیز محدود کنید. متخصصان زنان و زایمان به زنان باردار توصیه میکنند که روزانه بیشتر از ۲۰۰ میلیگرم کافئین دریافت نکنند.
نکتۀ مهم دیگر این است که از نوشیدن آب و دیگر مایعات به دلیل ترس از احتباس آب پرهیز نکنید. عجیب به نظر میرسد اما احتباس آب میتواند از ننوشیدن آب کافی ناشی شود، زیرا اگر بدنتان احساس کند که دچار کمآبی میشود، آب بیشتری را در خود نگه میدارد.
رفع عوارض بارداری با نوشیدن مایعات
اگر پا و مچ پاهایتان ورم کرد، نوشیدن آب بیشتر در واقع میتواند به رفع آن کمک کند. یادتان باشد اگر ورم خیلی زیاد است یا ناگهان ایجاد میشود با پزشکتان تماس بگیرید، زیرا این نشانه میتواند علامت پرهاکلامپسی باشد.
مایعات همچنین میتواند به جلوگیری از مشکلات رایج بارداری مثل یبوست، بواسیر یا هموروئید و عفونت مثانه کمک کند. نوشیدن آب ادرار را رقیق میکند و این ریسک عفونت را کاهش میدهد.
همچنین داشتن آب کافی در بدن، به ویژه در سه ماههٔ سوم بارداری مهم است، زیرا در این زمان است که دهیدراسیون یا کم بودن سطح آب بدن میتواند باعث انقباضاتی شود که به زایمان زودرس بینجامد.