سلامت روان کودک به چه معناست؟

سلامت روان کودک به چه معناست؟

سلامت روان کودک چیست؟ سلامت عمومی شامل سلامت روان هم هست و حمایت از سلامت روان کودکان شامل اطمینان از رسیدن کودکان به نقاط عطف رشد، فهمیدن این‌که در صورت وجود نگرانی چه باید کرد، حمایت از راهکارهای مثبت فرزندپروری و بهبود دسترسی به مراقبت‌ است. در این مطلب با سلامت روان، اختلالات روانی، درمان‌ها، پیشگیری و تحقیقات سلامت عمومی در مورد سلامت روان کودکان آشنا شوید.

سلامت روان کودک یعنی چه؟

سلامت روان در دوران کودکی به معنای رسیدن به نقاط عطف رشدی و عاطفی، و یادگیری مهارت‌های اجتماعی سالم و نحوه‌ٔ کنار آمدن با مشکلات است. کودکان دارای سلامت روانی، کیفیت زندگی مثبتی دارند و می‌توانند عملکرد خوبی در خانه، مدرسه و جامعه داشته باشند.

اختلالات روانی در میان کودکان به عنوان تغییرات جدی در نحوه‌ٔ یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات که موجب بروز پریشانی و مشکلات روزانه می‌شود، توصیف شده است. بسیاری از کودکان گهگاه ترس و نگرانی را تجربه می‌کنند یا رفتارهای مخرب دارند. اگر علائم جدی و مداوم باشد و در فعالیت‌های مدرسه، خانه یا بازی تداخل ایجاد کند، ممکن است مبتلا به اختلال روانی، یعنی اختلالی که مربوط به سلامت روان است تشخیص داده شود.

سلامت روان تنها نبود یک اختلال روانی نیست. کودکانی که اختلال روانی ندارند ممکن است از این نظر ‌که تا چه اندازه خوب عمل می‌کنند با هم متفاوت باشند و کودکانی که مبتلا به اختلال روانی مشترکی تشخیص داده شده‌اند ممکن است از نظر قدرت و ضعف در میزان رشد و نحوه‌ٔ مواجهه با مشکل، و در کیفیت زندگی‌شان با هم متفاوت باشند. در نظر گرفتن سلامت روان به عنوان یک پیوستار و شناسایی اختلالات روانی خاص، هر دو راه‌هایی برای درک سطح عملکرد کودکان است.

اختلالات روانی شایع در دوران کودکی چیست؟

از جمله اختلالات روانی رایج‌تری که در دوران کودکی قابل تشخیص است، اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی یا ADHD، اضطراب شامل ترس‌ها یا نگرانی‌ها و برخی اختلالات رفتاری است.

سایر اختلالات و نگرانی‌های دوران کودکی که در نحوه‌ٔ یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات کودکان تأثیر می‌گذارد، می‌تواند شامل ناتوانی‌های یادگیری و اختلالات رشدی، اتیسم و عوامل خطرسازی مانند مصرف مواد مخدر و خودزنی باشد.

علائم اختلالات روانی دوران کودکی چیست؟

علائم اختلالات روانی با رشد کودک به مرور زمان تغییر می‌کند و ممکن است شامل مشکلات مربوط به نحوه‌ٔ بازی، یادگیری، صحبت کردن و رفتار کودک یا نحوه‌ٔ کنترل احساساتش باشد.

علائم اغلب از اوایل کودکی شروع می‌شود، اگرچه برخی اختلالات ممکن است در سال‌های نوجوانی ایجاد شود. تشخیص بیماری اغلب در سال‌های مدرسه و گاهی زودتر انجام می‌شود؛ با این حال، ممکن است برخی از کودکان مبتلا به اختلال روانی، در زمان لازم تشخیص داده نشوند.

آیا اختلالات روانی دوران کودکی قابل درمان است؟

اختلالات روانی دوران کودکی قابل درمان و مدیریت است. بر اساس بهترین و جدیدترین شواهد پزشکی، گزینه‌های درمانی زیادی وجود دارد. والدین و پزشکان باید با همه‌ٔ افرادی که در معالجه‌ٔ کودک دخیل هستند شامل معلمان، مربیان، درمانگران و سایر اعضای خانواده همکاری نزدیکی داشته باشند.

استفاده از تمام منابع موجود به والدین، متخصصان سلامت و مربیان کمک می‌کند تا کودک را به سمت موفقیت هدایت کنند. تشخیص به‌موقع و خدمات مناسب برای کودکان و خانواده‌های آنها می‌تواند در زندگی کودکان مبتلا به اختلالات روانی تغییر ایجاد کند.

چه کودکانی دچار اختلالات روانی می‌شوند؟

اختلالات روانی دوران کودکی، کودکان و خانواده‌های زیادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. دختران و پسران در هر سنی و از هر پس‌زمینه‌ٔ قومی و نژادی و در تمام کشورهای دنیا می‌توانند اختلالات روانی را تجربه کنند.

تأثیر اختلالات روانی در کودکان چیست؟

سلامت روان برای سلامت کلی انسان مهم است. اختلالات روانی شبیه بیماری‌های مزمن هستند. بیماری‌های مزمن، بیماری‌هایی است که مدت زیادی طول می‌کشد، اغلب به طور کامل از بین نمی‌رود و می‌تواند در طول عمر ادامه یابد.

بدون تشخیص و درمان به‌موقع، کودکان مبتلا به اختلالات روانی می‌توانند در خانه، مدرسه و در برقراری روابط دوستی با مشکل روبه‌رو شوند. اختلالات روانی همچنین می‌توانند در رشد سالم بچه تداخل ایجاد کنند و باعث بروز مشکلاتی شوند که می‌توانند تا بزرگسالی ادامه یابند.

شما چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟

اینجا روی سخن ما با تمام افراد جامعه است تا بتوانیم هر آنچه در توانمان هست برای بهبود و سلامت یکدیگر را انجام دهیم:

والدین: شما فرزند خود را بهتر از هر کسی می‌شناسید. اگر در مورد نحوه‌ٔ رفتار فرزندتان در خانه، مدرسه یا با دوستان خود نگرانی‌ای دارید، با پزشک فرزندتان صحبت کنید.

جوانان: مراقبت از سلامت روانی دقیقاً به همان اندازه‌ٔ اهمیت دادن به سلامت فیزیکی اهمیت دارد. اگر عصبانی، نگران یا غمگین هستید، از صحبت در مورد احساسات خود نترسید و با یک دوست یا بزرگسال مورد اعتماد صحبت کنید.

متخصصان سلامت: تشخیص به موقع و درمان مناسب بر اساس دستورالعمل‌های به‌روز بسیار مهم است. منابعی برای کمک به تشخیص و درمان اختلالات روانی کودکان در دسترس است.

معلمان و مدیران مدارس: شناسایی زودهنگام از اهمیت زیادی برخوردار است تا به این ترتیب، کودکان بتوانند کمک مورد نیاز خود را دریافت کنند. اگر در مورد سلامت روانی کودکی در مدرسه نگرانی‌ دارید، با خانواده و متخصصان مراقبت‌های سلامت تماس بگیرید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط