چهار سالگی: به چهار سالگی خوش آمدید

چهار سالگی: به چهار سالگی خوش آمدید

مادرشو چهار ساله شدن کودکتان و ورود به سال پنج زندگی‌اش را تبریک می‌گوید. در این مطلب با بخشی از زندگی کودک در شروع ماه اول چهار سالگی‌اش آشنا شوید.

کوچولو چهار سالگی‌ات مبارک

به سالی که در عین تقویت و تکمیل مهارت‌های قدیمی شامل یادگیری مهارت‌های کاملاً جدید با سرعتی سرسام‌آور است، خوش آمدید. چهار سالگی معمولاً سالی پر جنب‌وجوش، پرانرژی و پر از معاشرت است.

فرزندتان که حالا در مهارت‌های اولیه مانند صحبت کردن، دویدن، نقاشی کشیدن و ساختن چیزها، مطمئن و خاطرجمع شده، آماده است تا از این مهارت‌ها به کامل‌ترین شکل استفاده کند. حتی بچه‌های چهار ساله‌ٔ درون‌گرا و تودارتر، معمولاً از مصاحبت بزرگسالان و بچه‌ها در هر سنی لذت می‌برند، یعنی از کوچک‌ترین کودکانی که در کنار آنها احساس «خیلی بزرگ بودن» می‌کنند گرفته، تا پیرترین مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها که با آنها اغلب می‌توانند در سطح ساده‌ٔ لذت بردن از یک لحظهٔ مشترک ارتباط برقرار کنند. در این سن همه جذاب به نظر می‌رسند، از پستچی گرفته تا عموزاده‌ها تا چهره‌های تصادفی جدیدی که در زمین بازی می‌بینند.

در مورد آموزش هنر به کودک بدانید.

نکتهٔ والدین: بخشیدن اسباب‌بازی‌هایی که دوست ندارد

چهارمین سالگرد تولد فرزندتان احتمالاً چند یا بیش از چند اسباب‌بازی جدید را به خانهٔ شما اضافه کرده است، پس شاید حالا زمان کمی تغییر در کم کردن از بعضی اسباب‌بازی‌های قدیمی واقعاً اضافی باشد. اسباب‌بازی‌های فرزندتان را بگردید تا آنهایی را که مدتی است در هیچ بازی‌ای استفاده نشده‌اند و ممکن است دوستشان نداشته باشد پیدا کنید. هرچند بخشیدن اسباب‌بازی‌ها به صورت مخفیانه ساده‌تر است، اما هرگز چیزی را که می‌دانید کودکتان ممکن است سراغش را بگیرد نبخشید! همچنین اگر هم از فرزندتان اجازه بگیرید، اصرار خواهد کرد که همه چیز را نگه دارید اما در این سن اگر چیزی نگویید، احتمالاً متوجه ناپدید شدن چیزی که شاید اصلاً خبری از وجودش ندارد هم نخواهد شد.

بهترین راه این است که اسباب‌بازی‌های رفتنی را به مدت دو هفته در انباری بگذارید تا مطمئن شوید که قبل از بخشیدن آنها برای همیشه به کودکان دیگر، غیرممکن است روزی آنها را بخواهد یا سراغشان را بگیرد. خیریه‌ها، مهدکودک‌ها و برنامه‌های کمک به بچه‌ها ممکن است از اسباب‌بازی‌های سالم استقبال کنند و شما هم خوشحال خواهید شد که خرت و پرت کمتری در خانه دارید و احساس خوبی هم خواهید داشت.

همچنین عاقلانه است که برخی از اسباب‌بازی‌هایی را که می‌خواهید نگه دارید مخفی کنید و آنها را به صورت دوره‌ای و چرخشی بیرون بیاورید. بچه‌ای که اسباب‌بازی‌های خیلی زیادی داشته باشد ممکن است نتواند مدتی طولانی روی هیچ‌کدام تمرکز کند. داشتن بازیچه‌های کمتر به ایجاد حسی از نظم و ترتیب کمک می‌کند که برای هر دوی شما آرامش‌بخش است.

در مورد آموزش همدلی به بچه‌ها بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط