آیا کودکان زودرس بیشتر از بچه‌های دیگر در یادگیری مشکل دارند؟

آیا کودکان زودرس بیشتر از بچه‌های دیگر در یادگیری مشکل دارند؟

بسیاری از کودکان زودرس مشکلات یادگیری ندارند و وقتی به مدرسه می‌روند عملکرد کاملاً خوبی دارند ولی برخی نیز ممکن است با چالش‌هایی روبه‌رو شوند، همان‌طور که برای دیگر کودکان فول‌ترم هم این تفاوت‌ها وجود دارد. پس تنها زود به دنیا آمدن یک کودک نمی‌تواند خبر از مشکلی قطعی در شیوهٔ یادگیری کودکان ما باشد. در این مطلب با نکاتی در مورد یادگیری و آموزش کودکان زودرس آشنا شوید.

چالش‌هایی در یادگیری کودک

چالش‌هایی که برخی از کودکان زودرس در زمینهٔ یادگیری با آن روبه‌رو هستند می‌تواند شامل کم‌توانی در یادگیری، مشکل در توجه کردن، تکانشی بودن و مشکلات حسی در ارتباط با صداهای بلند، نورهای قوی و حس لامسه است. به عنوان مثال، گاهی به خاطر سپردن قوانینی مثل قوانین ریاضی می‌تواند برای برخی از آنها دشوار باشد.

هرچه وزن کودک هنگام تولد پایین‌تر و سن جنینی‌اش کمتر بوده، احتمال اینکه وقتی بزرگ‌تر شود برخی مشکلات یادگیری را داشته باشد بیشتر است. حدود نیمی از کودکان زودرسی که در زمان تولد کمتر از ۱۵۸۰ گرم وزن داشته‌اند می‌توانند دچار کم‌توانی در یادگیری یا مشکلات رفتاری می‌شوند.

همچنین اگر یک نوزاد زودرس پس از تولد عارضه‌ای داشته باشد یا اگر مادرش در طول بارداری الکل یا مواد مخدر مصرف کرده باشد، این موضوع می‌تواند ریسک او برای داشتن چالش‌های یادگیری یا رفتاری را افزایش دهد.

اما حتی اگر کودکی که زودتر از موعد به دنیا آمده است هم مشکلات یادگیری داشته باشد، این مشکلات می‌توانند رفع شوند و دائمی نباشند، چون بسیاری از کودکان زودرس شانس خوبی برای رسیدن به همسالان غیرزودرس خود دارند.

راهکارهای والدین برای کمک به یادگیری کودک

اگر شما والد یک کودک زودرس هستید، کارهای زیادی هست که می‌توانید برای تشویق رشد و تکامل فرزندتان انجام دهید که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

تعامل با کودک: عمل سادهٔ بازی کردن بسیار مؤثر است و پژوهش‌ها حاکی از آن است که بازی زیاد و تعامل با حتی یکی از والدین هم به تکامل شناختی کودکان زودرس کمک کند. بنابراین وقتی کودکتان راحت و هشیار است، با بغل کردن او، کتاب خواندن، همخوانی با یک ترانه، آموزش نگه داشتن یک جغجغه در دستش یا با شکلک درآوردن، می‌توانید با او تعامل و فعالیت کنید.

پیگیری میزان یادگیری کودک: از حدود سه سالگی، می‌توان درکی از سبک یادگیری کودک پیدا کرد و چالش‌هایی را که ممکن است با آنها مواجه شود شناخت، به ویژه اگر او به یک مرکز پیش ‌دبستانی می‌رود. اگر نگران کودک پیش‌ دبستانی‌تان هستید، از معلم او سؤال کنید که آیا یادگیری او نسبت به گروه ‌سنی‌اش معمول و طبیعی است یا خیر. از معلمان و مرکز بخواهید تا با شما در این زمینه همگاری کنند و اگر برایشان امکان دارد یک غربالگری تکاملی رسمی از کودکتان گرفته شود. اگر مشخص شد که سبک یادگیری کودکتان متفاوت است، به محض اینکه توانستید از طریق خدمات مدارس عمومی یا به شکل خصوصی، کمک و خدمات اضافی برای او فراهم کنید. یادتان باشد هرچه زودتر اقدام کنید، احتمال اینکه کودکتان بعداً به کمک خیلی فشرده‌تری نیاز نداشته باشد، بالاتر است.

همچنین به خاطر داشته باشید که کودکتان یک نقطهٔ قوت خاص و ویژه دارد و آن این است که، کودکان زودرس جنگنده هستند که اگر نبودند زنده نمی‌مانند و الان پیش ما نبودند و داشتن این روح جنگندگی ارزش بسیار زیادی دارد که باید به آن اعتماد کنید.

در مورد مراقبت کانگورویی از کودکان زودرس و علائم بیماری در نوزاد زودرس بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط