پنج سال و یک ماه: دروغ گفتن
کودک شما پنج سال و یک ماهه است که وارد ماه دوم از پنج سالگیاش میشود. در این مطلب با بخشی از زندگی یک کودک پنج سال و یک ماهه آشنا خواهید شد.
دروغ گفتن
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فرزندتان فریاد بزند: «من این کار رو نکردم!»، درحالیکه شما دیدید توپی را که چراغ رومیزی را خرد و خمیر کرد، او پرتاب کرده است. اما خوشبختانه، دروغ گفتن در این سن لزوماً به معنای این نیست که بزهکار شدن سرنوشت گریزناپذیر فرزندتان باشد.
سعی کنید از جا در نروید و او را تنبیه سخت نکنید. اگر بتوانید دلیل دروغ گفتنش را پیدا کنید، بهتر میتوانید آن را مدیریت کنید. به احتمال زیاد او دروغ میگوید، چون نگران مجازات شدن یا ناامید کردن شماست. بچههای این سن کاملاً نمیفهمند که فریبکاری به مشکلشان اضافه میکند. حتی گاهی اوقات بچههای پنج ساله فقط برای اینکه شما را عصبانی کنند، کار خلاف خود را انکار میکنند.
مطمئن شوید فرزندتان هنگام رفتار صحیح، توجه کافی از شما میگیرد. اگر محدودیتهایی را که شما تعیین کردهاید آزمایش میکند، مطمئن شوید که میداند آنها غیرقابل مذاکره قطعی هستند. برای مثال بگویید: «من به تو گفتم که توپ توی خونه نمیاد!» سپس عواقب منصفانهای برای کارش تعیین کنید.
همچنین سعی نکنید مچ فرزندتان را در حین دروغ گفتن بگیرید. اگر حادثه را دیدید، نپرسید: «تو چراغ رو شکستی؟» با این کار شما فقط به او فرصت دادهاید که دروغ بگوید. به جایش بگویید: «من دیدم چه اتفاقی افتاد. تو میدونی که قرار نیست تو خونه توپبازی کنی، به من کمک کن تا جمعش کنیم». روی اهمیت گفتن حقیقت تأکید کنید و خودتان الگوی خوبی باشید. اطمینان حاصل کنید که فرزندتان میداند شما دوستش دارید و به او اعتماد دارید که کار درست را انجام دهد.
در مورد دروغ گفتن کودکان پنج ساله بدانید.
نکتهٔ والدین: تغذیهٔ سالم
یکی از آسانترین تغییرات در مورد مصرف شیرینیهای سالم و جایگزینی نوشابهها و آبمیوههای شیرین با آب و شیر کمچرب است. کودک شما شروع به توجه کردن به آنچه بچههای دیگر میخورند و مینوشند کرده است.
بنابراین اجازه ندهید فشار همسالان به شکل منفی روی آنچه مینوشد تأثیر بگذارد و اکنون که بچهٔ کوچک شما چشمهای بزرگی دارد، میتواند زمان خوبی برای کنار گذاشتن عادت نوشابه خوردن والدین نیز باشد.
در مورد ضررهای نوشابه برای کودک بدانید.