علائم گرسنگی و دریافت شیر خشک کافی در نوزاد

علائم گرسنگی و دریافت شیر خشک کافی در نوزاد

در صورت تغذیۀ نوزاد با شیر خشک، شناختن نشانه‌های گرسنگی کودکتان به شما کمک خواهد کرد که بدانید چه زمانی به او شیر خشک بدهید و با دانستن و اطلاع از نشانه‌های دریافت شیر خشک کافی در کودک، می‌توانید با خیال راحت و دور از نگرانی نوزادتان را تغذیه کنید. در این مطلب می‌توانید با نشانه‌های گرسنگی در نوزادان و علائم تشخیص دریافت شیر خشک کافی و مورد نیاز نوزادان آشنا شوید.

نشانه‌های گرسنگی نوزادان

درست است که اگر نوزاد شما گرسنه باشد بالاخره گریه خواهد کرد، اما گریه از آخرین نشانه‌های گرسنگی نوزاد است. بنابراین لازم است قبل از به گریه افتادن نوزادتان مراقب نشانه‌های گرسنگی او باشید. برخی از نشانه‌های ابتدایی گرسنگی نوزادان شامل موارد زیر است:

  • حرکت مکیدن دهان
  • زبان زدن به لب‌های خود
  • مکیدن انگشتان
  • بردن دست نوزاد به سمت دهانش
  • رفلکس جست‌وجو مثل چرخش سر نوزاد به سمت دست شما هنگام نوازشش

همچنین وقتی کودکتان شیشه‌شیر خود را سریع تمام می‌کند و به دنبال شیر بیشتر اطرافش را جست‌وجو می‌کند، مثلاً دهانش را باز نگه می‌دارد و به اطراف می‌چرخاند، شما می‌فهمید که غذای بیشتری می‌خواهد. اگر کودک پس از تمام کردن شیشه‌شیر اول هنوز گرسنه به نظر می‌رسد، سعی کنید فقط ۳۰ تا ۶۰ سی‌سی شیر خشک دیگر آماده کنید، زیرا اگر مقدار بیشتری آماده کنید، ممکن است آن را تمام نکند و مجبور شوید بقیه را دور بریزید.

علائم تشخیص دریافت شیر خشک کافی

نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر این که کودک تمام شیر خشک مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. برخی از این علائم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

افزایش وزن پیوسته: بیشتر نوزادان در چند روز اول زندگی، تا ۱۰ درصد از وزن هنگام تولد خود را از دست می‌دهند و سپس تا دو هفتگی مجدداً آن را به دست می‌آورند. کودک پس از دو هفتۀ اول زندگی، همچنان به افزایش وزن ادامه می‌دهد و همان الگوی رشد را در طول سال اول زندگی خود حفظ می‌کند. بنابراین لازم است که پزشک کودکتان، وزن کودک را برای افزایش وزن پیوسته و مناسب، تحت نظر داشته باشد.

شادابی و سرحالی: کودک بعد از یک تغذیۀ کافی، آرام و راضی به نظر می‌رسد. اگر کودکتان بعد از خوردن شیرش باز هم بی‌حال و بی‌قرار است، گریه می‌کند یا بهانه می‌گیرد، ممکن است به این معنی است که او شیر کافی نخورده و هنوز گرسنه است.

تعداد پوشک‌های خیس: لازم است بدانید در صورت شیردهی کافی، اگر از پوشک یکبارمصرف استفاده می‌کنید، کودکتان پنج تا شش پوشک را در روز خیس می‌کند و اگر از کهنۀ بچه استفاده می‌کنید، شش تا هشت کهنه را خیس می‌کند. تفاوت تعداد فقط به این دلیل است که پوشک‌های یکبارمصرف قدرت جذب بیشتری دارد.

اگر دربارۀ میزان شیر خشک مورد نیاز نوزاد نگرانید که مبادا کودک شما شیر خشک خیلی کم یا خیلی زیادی دریافت کند، در این مورد مطالعه کنید یا با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می‌تواند وزن و رشد کودک را بررسی کند و سپس به شما بگوید که آیا شیر خشک مصرفی او نسبت به وزن و سنش مناسب است یا خیر و در صورت لزوم اقدامات و تغییرات لازم را توصیه کند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط