شیردهی در صورت داشتن سینه­‌های رشدنیافته یا هیپوپلازی پستان

سینه‌های بیشتر مادران در طول سه تا چهار روز پس از زایمان پر از شیر می‌شوند. اما در برخی از مادرانی که سینه‌های رشدنیافته دارند، سینه‌های آنها اغلب نرم باقی می‌مانند، زیرا بافت غده‌ای کافی در سینه برای تولید شیر زیاد وجود ندارد. به این ویژگی در سینه‌های زنان هیپوپلازی سینه گفته می‌شود. در این مطلب می‌توانید با شیردهی در صورت داشتن سینه‌های رشدنیافته و راهکارهای بهبود شیردهی در صورت داشتن سینه‌های رشدنیافته آشنا شوید.

امکان شیردهی با سینه‌های رشدنیافته

برخی از مادرانی که سینه‌های رشدنیافته دارند، می‌توانند شیر کافی برای تغذیۀ نوزاد را تولید کنند، اما برخی دیگر قادر به تولید هیچ شیری نخواهند بود. تا زمانی که شروع به شیردهی نکنید، مشخص نمی‌شود که سینه‌هایتان چه مقدار شیر تولید خواهند کرد. سینه‌های رشدنافته بسیار باریک هستند و پُری معمول بافت سینه را ندارند و احتمالاً فاصلۀ زیادی از هم دارند.

سینه‌های رشدنیافته در دوران بارداری بزرگ‌تر نمی‌شوند و تغییری نمی‌کنند. غدد شیری این نوع سینه‌ها، ممکن است کمتر از حد طبیعی باشد که همین باعث ایجاد مشکلاتی در تولید شیر می‌شود. همچنین باید مطمئن شوید که کودکتان شیری را که نیاز دارد، به قدر کافی دریافت می‌کند. بنابراین از یک پزشک اطفال بخواهید که سه روز پس از تولد او را وزن کند تا مطمئن شوید که او بیشتر از میزان معمول بعد از تولد، وزن از دست نداده باشد.

راهکارهای بهبود شیردهی با سینه‌های رشدنیافته

از پزشکتان بخواهید که وضعیت شما را ارزیابی کند و شما را در مورد راهکارهای افزایش تولید شیر راهنمایی کند. همچنین شما با اقداماتی می‌توانید به افزایش تولید شیر در سینه کمک کنید. به عنوان مثال، شیردهی را بلافاصله بعد از تولد نوزادتان شروع کنید و حدود سه روز پس از تولد کودک، دوشیدن و پمپ شیر را با یک شیردوش کاملاً خودکار و برقی برای تحریک تولید شیر در سینه آغاز کنید.

اگر شما فقط قادر به تولید بخشی از شیر مورد نیاز کودک خود هستید، برای افزایش شیر دریافتی کودک می‌توانید از یک سیستم تغذیۀ نوزاد با شیر کمکی با نام SNS استفاده کنید. این دستگاه شامل یک کیسۀ پلاستیکی برای نگه داشتن شیر مادر یا شیر خشک است که به لوله‌های مویین و انعطاف‌پذیری که به نوک سینه‌ها می‌رسد متصل است. از آنجا که هنگام شیر خوردن، کودک هم نوک سینه و هم لوله را به دهان می‌گیرد، او از تمام شیری که در دسترس است بهره می‌برد و در عین حال سینۀ شما را برای تولید شیر بیشتر تحریک می‌کند.

همچنین عمل جراحی بزرگ کردن یا پروتز سینه می‌تواند ظاهر سینه‌های رشدنیافته را بهبود ببخشد، اما مشکل تأمین شیر را حل نمی‌کند. اگر به فکر ایمپلنت سینه‌ها برای تغییر ظاهر سینه‌هایتان هستید، اما می‌خواهید که قادر به شیردهی به نوزاد خود و شاید نوزادان آینده باشید، عمل جراحی را تا پس از این که آخرین فرزند خود را از شیر می‌گیرید، به تعویق بیندازید، زیرا با بارداری مجدد دوباره ظاهر سینه‌های شما تغییر خواهد کرد.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید