میزان نیاز کودکان شیرخوار به خواب

میزان نیاز کودکان شیرخوار به خواب

خواب بچه‌ها و آماده کردن شرایط برای خواب کافی کودکان یکی از اولویت‌های مهم والدین است و هر کودکی نیز با دیگری متفاوت است؛ برخی از آنها به خواب بیشتری نیاز دارند و برخی کمتر می‌خوابند. همچنین آمادگی این را داشته باشید که ممکن است در حین رشد کودک و رسیدن به معیارهای تکاملی و نقاط عطف در مراحل رشد، الگوهای خواب کودکتان نوسان زیادی داشته باشد. در این مطلب می‌توانید با مدت زمان خواب نوزاد یا کودک شیرخوار و راهکارهای کمک به کودک برای داشتن خواب کافی آشنا شوید.

مدت زمان خواب کودکان شیرخوار

میزان ساعت‌های خواب کودکان شیرخوار، تعداد دفعات چرت زدن و میانگین مجموع خواب آنها با یکدیگر متفاوت است اما به طور تقریبی، میزان خواب کودکان در شبانه‌روز شامل موارد زیر است:

نوزاد تازه ‌متولدشده: یک نوزاد در طول روز به هشت ساعت و نیم خواب نیاز دارد و تعداد چرت‌ها در آنها متفاوت است. یک نوزاد در طول شب نیز به هشت ساعت و نیم خواب نیاز دارد و میانگین مجموع خواب نوزادان ۱۷ ساعت است.

کودک یک ماهه: یک کودک یک ماهه در طول روز به هشت ساعت خواب نیاز دارد که تعداد چرت‌ها در آن متفاوت است. در طول شب نیز به ۹ ساعت خواب احتیاج دارد و میانگین مجموع خواب در آنها ۱۷ ساعت است.

کودک سه ماهه: یک کودک سه ماهه در طول روز معمولاً به شش ساعت خواب که اغلب شامل سه چرت است و در طول شب به ۱۰ ساعت خواب نیاز دارد. همچنین میانگین مجموع خواب در آنها ۱۶ ساعت است.

کودک شش ماهه: کودکان در این سن و در طول روز معمولاً پنج ساعت که بین دو تا سه چرت است و در طول شب ۱۰ ساعت می‌خوابند. میانگین مجموع خواب آنها نیز ۱۵ ساعت است.

کودک ۹ ماهه: کودکان در این سن معمولاً سه ساعت و نیم بین دو چرت روزانه می‌خوباند و در طول شب به ۱۱ ساعت نیاز به خواب دارند. میانگین مجموع خواب آنها نیز ۱۴ ساعت و نیم است.

کودک ۱۲ ماهه: این کودکان در طول روز معمولاً سه ساعت در طول دو چرت و در طول شب ۱۱ ساعت می‌خوابند. همچنین میانگین مجموع خواب آنها ۱۴ ساعت است.

کودک ۱۸ ماهه: بچه‌ها در این سن معمولاً طی روز دو ساعت و نیم در یک چرت به خواب نیاز دارند و در طول شب ۱۱ ساعت می‌خوابند. میانگین مجموع خواب آنها نیز ۱۳ ساعت و نیم است.

راهکارهای کمک به کودک برای داشتن خواب کافی

تداوم و قابل پیش‌بینی بودن شرایط زندگی به شاد و آرام ماندن کودکان کمک می‌کند و خود این اتفاق، آرامش لازم برای به خواب رفتن را ایجاد خواهد کرد. همچنین برخی از پزشکان مخالف چرت طولانی کودکان در بعدازظهر هستند، زیرا این می‌تواند مانع از عمیق خوابیدن آنها در شب شود. با روش‌های زیر می‌توانید بهترین شرایط را برای راحت به خواب رفتن کودکتان به وجود آورید:

  • ایجاد یک برنامۀ روتین و آرامش‌بخش قبل از خواب شبانه
  • برنامه‌ریزی زمانی برای چرت‌ زدن کودک در وقت ثابتی از هر روز
  • برنامۀ مشخص تغذیه‌ و شیردهی برای عادت دادن او به داشتن یک برنامۀ منظم روزانه
  • تعیین زمان مناسب برای خواب
  • بردن کودک به رختخواب در حالت خواب‌آلود
  • کم‌نور کردن اتاق خواب کودک در زمان خوابش
  • آرام حرف زدن و زمزمه با کودک قبل از شروع به خواب رفتنش
  • کم کردن هوشیاری کودک برای به خواب رفتن
  • بازی نکردن و حرف نزدن با کودک هنگام خواب شب
  • نگاه نکردن مستقیم به چشم‌های او هنگام خواب
با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط