شیردهی پس از جراحی بزرگ کردن یا پروتز سینه
اگر سینههای شما با عمل جراحی و پروتزهای سیلیکونی یا سالینی یا همان آبنمک بزرگ شده است، نوک سینههایتان ممکن است بیشتر یا کمتر از حد معمول حساس شوند که پس از زایمانتان و پر شدن سینههای شما از شیر نیز ممکن است ورمی بیش از حد معمول در سینه پیدا کنید. همچنین ممکن است التهاب سینه را همراه با درد، تب و لرزی که شدیدتر از حد معمول است تجربه کنید. همینطور اگر شما به دلیل داشتن سینههای رشدنیافته یا همان هیپوپلازی سینه، عمل جراحی انجام دادهاید نیز ممکن است در تولید شیر کافی مشکل داشته باشید. در این مطلب میتوانید با امکان شیردهی در صورت پروتز کردن سینهها آشنا شوید.
امکان شیردهی در صورت پروتز سینه
در صورت پروتز سینه به احتمال زیاد میتوانید به نوزادتان شیر بدهید. هرچند این امکان با نوع جراحی شما در ارتباط است، اما اکثر روشهای جراحی با شیردهی سازگار است و برشهای ایجادشده زیر خط پایین سینه یا در زیر بغل، معمولاً مشکلی ایجاد نمیکند. اما گاهی برش هلالی اطراف دور نوک سینه، خطر بروز مشکل در شیردهی را افزایش میدهد. تا زمانی که شیردهی را شروع نکنید مشخص نمیشود که سطح تولید شیر شما دقیقاً به چه میزان تحت تأثیر عمل جراحی بزرگ کردن سینه قرار گرفته است. اگر پس از جراحی و گذشت زمان، هنوز نوک سینههای شما به لمس حساسیت دارند و بیحس نشدهاند، شانس خیلی بیشتری برای تولید تمام شیر مورد نیاز کودک خود دارید. اگر شما تنها قادر به تولید بخشی از شیر مورد نیاز کودک هستید، ممکن است نوزادتان به شیر خشک به عنوان مکمل شیردهی احتیاج پیدا کند.
به پزشک کودک خود در مورد عمل جراحیتان اطلاع دهید، زیرا او لازم است نظارت دقیقی بر وزن کودک داشته باشد تا مطمئن شود که نوزاد غذای کافی دریافت میکند. شما میتوانید با دوشیدن و پمپ کردن شیر مادر آشنا شوید و بعد از هر وعده شیردهی، از یک شیردوش برای تحریک تولید شیرتان استفاده کنید. در هر زمانی از زندگی اگر به فکر پروتز کردن سینههای خود هستید، بهتر است این عمل جراحی را تا پس از آخرین زایمان و وقتی آخرین فرزند خود را از شیر میگیرید به تعویق بیندازید، زیرا غیر از مشکلات شیردهی احتمالی، سینههای شما میتواند با بارداری دوباره و شیردهی تغییر زیادی بکند و باز هم از شکل دلخواه شما خارج شود.