وقتی کودک دبستانی وسایل دیگران را پنهانی برمیدارد چه باید کرد؟
بچهها تا رسیدن به سن دبستان، مرزها را میفهمند و میدانند که نباید چیزهایی را که متعلق به خودشان نیست بردارند. اما با این حال هم، کودکتان ممکن است اجازهٔ برداشتن چیزی را به خود بدهد، اگر آن را خیلی شدید بخواهد یا فکر کند که داشتنش به نوعی به او کمک میکند، برای مثال، کودکی ممکن است مداد بهترین نویسندهٔ کلاس را بردارد، چون فکر میکند این مداد به بهتر شدن انشای او کمک خواهد کرد.
اگر مچ کودک دبستانی خود را با وسیلهای متعلق به دیگران گرفتید، روشن کنید که برداشتن چیزی که متعلق به او نیست، قابلقبول نیست. برای بچههای این سن، دوستان بسیار مهم هستند، بنابراین خاطرنشان کنید که برداشتن چیزها میتواند به دوستیهایش آسیب برساند. اما به او برچسب «دزد» نزنید یا روی عمل دزدیدن تمرکز نکنید. در عوض، به او بگویید شما نگران این هستید که دوستان یا معلمهایش در صورتی که اموالشان را بردارد چه احساسی در مورد او پیدا خواهند کرد.
بعد از صحبت با فرزندتان در مورد این مسئله، از او بخواهید که آن شیء را برگرداند و عذرخواهی کند. همچنین از او بخواهید برای شخصی که نسبت به او خطا کرده است، کاری انجام دهد. برای مثال، او میتواند در زنگ تفریح به معلم خود در کلاس کمک کند یا یک خوراکی مخصوص برای تقسیم کردن یا یک هدیهٔ کوچک برای دوستی که از او چیزی برداشته است ببرد. برای کودکان این نکته مهم است که درک کند اشتباهی مرتکب شده است و باید آن را جبران کند.
اگر مشکوکید که او مرتباً و به طور معمول وسایل دیگران را برمیدارد، وضعیت را با دقت زیر نظر بگیرید. مثلاً از او بپرسید مدادتراش داخل کوله پشتیاش از کجا آمده است؟ اگر میگوید دوستش آن را به او داده، صحت داستانش را دور از جنجال و ایجاد فضای هیجانی بررسی و پیگیری کنید. همچنین یک موجودی از اتاقش بگیرید و مطمئن شوید که وسایل جدید همگی مال خودش است و مورد نامشروعی وجود ندارد. یادتان باشد تمام این کارها را بدون تنش و ترساندن فرزندتان انجام دهید.
دزدی رفتاری است که نمیتوانید نادیده بگیرید. اگر فرزندتان برخلاف تلاش شما برای آموختن رفتار بهتر، همچنان به برداشتن وسایل دیگران ادامه میدهد از متخصصان مشاوره بگیرید، چون او ممکن است یک مشکل عمیقتر داشته باشد که در موردش به کمک نیاز دارد.