آیا رادیوگرافی در طول بارداری خطری ندارد؟

آیا رادیوگرافی در طول بارداری خطری ندارد؟

خیر، در بیشتر موارد خطری ندارد. مدت‌ها توصیه می‌شد که در دوران بارداری از رادیوگرافی یا همان عکس‌برداری با اشعهٔ ایکس اجتناب کنید، مگر این‌که کاملاً ضروری باشد، اما این تلقی امروزه کمی تغییر کرده است.

رادیوگرافی‌های تشخیصی، مثل رادیوگرافی دندان یا قفسهٔ سینه اکنون برای زنان باردار بی‌خطر تلقی می‌شوند. در واقع کارشناسان توصیه می‌کنند که زنان باردار با انجام مراقبت‌های دندانی روتین مثل رادیوگرافی،‌ جرم‌گیری، پر کردن و روت‌کانال یا همان عصب‌کشی، سلامت دهان و دندان خود را حفظ کنند.

مقدار پرتوهایی که در طول رادیوگرافی معمولی به جنین می‌رسد بسیار پایین است. حتی رادیوگرافی تشخیصی از ناحیهٔ ‌شکم هم بعید است که جنین را در معرض میزانی از پرتوها قرار دهد که مضر باشد.

با این حال فکر خوبی است که هنگام رادیوگرافی دیگر قسمت‌های بدن،‌ روپوش سربی بپوشید تا از شکم محافظت کنید و قرارگیری کودک در معرض اشعه‌ها را به حداقل برسانید. بنابراین وقتی باردار هستید یا ممکن است باشید، باید پزشک یا دندان‌پزشک را در جریان بگذارید. در برخی موارد، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که به جای رادیوگرافی، سونوگرافی انجام دهید.

انواعی از رادیوگرافی هستند، مثلاً رادیوگرافی‌هایی که برای درمان بیماری انجام می‌شوند، که ممکن است جنین را در معرض مقادیر بالایی از اشعه‌ها قرار دهند که می‌تواند باعث سقط جنین یا نقایص مادرزادی و همچنین برخی سرطان‌ها در دوره‌های بعدی زندگی کودک شود. اگر شما به این نوع رادیوگرافی نیاز دارید، پزشک می‌تواند کمک کند که ریسک‌ها و مزایای آن برای خود و کودک را سبک و سنگین کنید و بعد با یکدیگر تصمیم بگیرید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید