رشد کودک در هفتهٔ دوم ماه یازدهم تولد

رشد کودک در هفتهٔ دوم ماه یازدهم تولد

چیزی که هنوز و همواره باید به یاد داشته باشید این است که کودک شما منحصربه‌فرد است. در واقع تمام کودکان منحصربه‌فرد هستند و مراحل رشد را با سرعت خاص خود طی می‌کنند. نمودارها و جدول‌های راهنمای رشد کودکان نیز تنها نشان می‌دهند که کودک شما چه پتانسیلی دارد و اگر اکنون این پتانسیل صورت نگرفته، شاید کمی دیرتر ولی به زودی اتفاق خواهد افتاد. همچنین بهتر است هر گونه سؤالی را که در مورد رشد کودک خود دارید، از پزشک اطفال کودکتان بپرسی تا بی‌دلیل نگران نمانید. در این مطلب نیز می‌توانید با مواردی از رشد و نمو در هفتهٔ دوم از ماه یازدهم زندگی یک شیرخوار آشنا شوید.

قدرت انگشت‌ها

انگشت‌های کودک شما رزوبه‌روز چابک‌تر می‌شود. او ممکن است ‌بتواند با استفاده از انگشت شست و سبابه یک تکه از غذا یا دیگر اشیای کوچک را بدون نیاز به تکیه دادن مچ دستش روی یک سطح جامد مثل زمین یا میز بردارد. همچنین حالا که کودکتان دیگر چند ماه است خوردن مواد غذایی کمکی و جامد را شروع کرده، با اضافه شدن این توانایی باید انتظار ریختن مقدار زیادی از غذا روی زمین را نیز داشته باشید.

خوردن چیزهای کوچک از روی زمین

کودک شیفتهٔ چیزهای کوچک پیرامونش و روی زمین است و هنوز هم احتمال دارد سعی کند آنها را بخورد، اما تا زمانی که این چیزها خوراکی باشند و آن‌قدر کوچک نباشند که احتمال خفگی ایجاد کنند، این کار اشکالی ندارد البته اگر از نظر شما هم ایرادی نداشته باشد.

یک قانون کلی این است که اجازه ندهید کودک چیزی را که در آب حل نمی‌شود، مانند هویج خام یا یک خوشهٔ انگور را در دهانش بگذارد. اما تکه‌های سبزیجات پخته، پنیرها و میوه‌های خردشده و پوست‌کنده خوردنی‌هایی عالی و مناسب برای انگشتان کوچک کودک شما هستند.

تحرک بیشتر و کامل‌تر

کودک احتمالاً دیگر قادر است به خوبی روی چهار دست‌وپا راه برود، طوری که تنه‌اش به موازات کف زمین باشد. بسیاری از کودکان از مدتی قبل برای چهار دست‌وپا رفتن تلاش می‌کنند، اما تنها در این مرحله از رشد است که در این کار مهارت لازم را پیدا می‌کنند. برخی کودکان نیز چهار دست‌وپا رفتن را جا می‌اندازند و مستقیماً از مرحله سینه‌خیز یا خزیدن به مرحلهٔ ایستادن می‌رسند و حتی ممکن است کودکتان قادر به خزیدن از پله‌ها نیز باشد.

در این سن، کودک می‌تواند به راحتی بنشیند و حتی شاید با کمک گرفتن از مبلمان و وسایل خانه راه برود و احتمالاً لحظه‌ای آنها را رها کند و بدون تکیه‌گاه بایستد. همچنین وقتی کودک در موقعیت راه رفتن قرار داده می‌شود، امکان دارد چند قدم بردارد و شاید وقتی ایستاده است برای برداشتن یک اسباب‌بازی نیز تلاش کند.

اگر کودکتان هنوز آن چند قدم اول خود به سوی استقلال را برنداشته است نیز جایی برای نگرانی نیست، زیرا چیز زیادی به آن زمان نمانده است. بیشتر کودکان در حدود ۱۲ ماهگی اولین گام‌های خود را برمی‌دارند و از ۱۴ یا ۱۵ ماهگی نیز دیگر به خوبی راه می‌روند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط