رشد کودک در هفتهٔ سوم ماه ۱۷
با شروع این هفته کودک شما وارد هفتهٔ سوم از ماه ۱۷ بعد از تولدش خواهد شد. در این مطلب میتوانید با بخشی از زندگی و رفتار یک کودک در سومین هفته از ماه ۱۷ زندگیاش آشنا شوید.
پایان چرت صبح کودک
در فاصلهٔ بین ۱۵ تا ۱۸ ماهگی، کودک نوپای شما احتمالاً چرت صبحش را کنار میگذارد. چرت نیمروز یا بعدازظهر برایش کافی خواهد بود. در ابتدا، آن چرت نیمروز یا بعدازظهر ممکن است طولانیتر از قبل باشد. مراقب باشید که چرتش آنقدر عقب نیفتد که شب نتواند بخوابد. ممکن است لازم باشد در طول این دورهٔ گذار چرت بعدازظهری را که بیش از حد طولانی است کوتاه کنید.
کودک ممکن است هنوز هم در حدود ساعتی که قبلاً خواب صبحگاهیاش را داشت، به استراحتی نیاز باشد. برای این منظور یک میانوعده به او بدهید و فعالیت آرامی مانند گوش دادن به موسیقی آرامشبخش، نگاه کردن به کتابها یا استراحت روی کاناپه و نه در رختخواب که قویاً خواب را تداعی میکند برایش برنامهریزی کنید. در طول ساعتی که قبلاً میخوابید هم او را سوار ماشین نکنید، زیرا کودک ممکن است به خواب برود و سپس چرت بعدازظهر را جا بیندازد و در نتیجه شب کجخلق و بداخلاق باشد.
تماشای تلویزیون و کارتون برای کودک
آیا نگاه کردن به مانیتور یا همان صفحه نمایش تلویزیون، تبلت و موبایل واقعاً برای یک کودک نوپا مضر است؟ کارشناسانطب اطفال توصیه میکنند که تا قبل از دو سالگی، کودک هیچ زمانی را صرف تماشای صفحه نمایشها نکند؛ چه تماشای برنامهٔ تلویزیونی یا تماشای یک دیویدی باشد یا هر چیز دیگری.
بدیهی است که استفادهٔ گهگاه از این رسانهها به کودکتان آسیبی نمیرساند و وقتی مستأصل هستید که راهی برای مشغول نگه داشتن یک کودک بسیار ناآرام پیدا کنید، آنها میتوانند نجاتبخش باشند. اما ایدهآل این است که زمان استفاده از صفحه نمایش را به حداقل برسانید و به طور منظم از آن به عنوان یک سرگرمی یا یک اسباببازی استفاده نکنید. اگر اجازه میدهید که فرزندتان برنامهای را تماشا کند، برنامههای خاصی را که برای کودکان کوچک ساخته شده است و ریتم و سرعت آرامی دارد انتخاب کنید.
طبق گفتهٔ کارشناسان طب اطفال، هر گونه تأثیر مثبت استفاده از صفحه نمایشها برای کودکان و نوپایان همچنان محل تردید است، اما مزایای تعامل، ارتباط و وقتگذرانی بین والدین و فرزندان کاملاً اثبات شده است. بنابراین، در دو سالگی، صحبت کردن، آواز خواندن، کتاب خواندن، گوش دادن به موسیقی یا بازی برای رشد و تکامل کودک بسیار مهمتر از هر برنامهٔ تلویزیونی و کارتونی هستند.