شیردهی در صورت ابتلا به HIV یا ایدز
ویروس نقص ایمنی انسانی یا HIV، ویروسی است که موجب ابتلا به بیماری ایدز میشود. HIV میتواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود. اگرچه پیشرفتهای بزرگی در درمان HIV به دست آمده است، اما هنوز هیچ درمان قطعیای برای آن وجود ندارد. در این مطلب میتوانید با تأثیر HIV در شیردهی و چگونگی شیردهی به نوزاد در صورت ابتلای مادران به HIV آشنا شوید.
امکان شیردهی در صورت ابتلا به HIV
بهطورکلی محققان، کارشناسان و سازمانهای بهداشتی برجسته در دنیا، مخالف شیردهی به نوزاد با شیر مادران مبتلا به HIV هستند. از آنجا که HIV میتواند از طریق شیر مادر منتقل شود، تغذیه با شیر مادر، کودک را در معرض خطر آلوده شدن به این ویروس قرار میدهد. این خطر حتی زمانی که از طریق درمان، میزان این ویروس در بدن مادر تا سطح بسیار پایینی کاهش پیدا کرده است نیز وجود دارد. همچنین داروهای مورد استفاده در درمان نیز میتواند از طریق شیر مادر به کودک منتقل شود، ولی کارشناسان در مورد میزان این انتقال دارو مطمئن نیستند و این به معنای آن است که هیچکس به درستی نمیداند سطح این داروها در شیر مادر برای کودک خطرساز است یا خطری ندارد. همچنین در مناطقی که بیماریهای عفونی و سوءتغذیه از علل مشخص و اصلی مرگومیر نوزادان است، خطر ناشی از منع شیردهی با احتمال خطر ناشی از ابتلا به ایدز سنجیده میشود و سپس پزشک برای قطع یا شروع شیردهی تصمیم میگیرد.
در صورت ابتلا به HIV، شما میتوانید کودک خود را با شیر خشک تغذیه کنید. برای پیدا کردن یک شیر خشک مناسب و تغذیۀ نوزاد با شیر خشک بهتر است از پزشک خود کمک بگیرید یا نظر پزشک کودک خود را در این مورد جویا شوید. در طول دوران شیردهی ممکن است با نظرات و فشارهای مختلفی از طرف دیگران برای شیردهی مواجه شوید. اگر دوست ندارید کسی غیر از اطرافیان عزیز شما از این مشکلتان باخبر باشد، چگونگی شیردهی خود را به دیگران توضیح ندهید یا در حضور آنها به نوزادتان شیر ندهید. در صورت لزوم هم میتوانید به آنها بگویید که درد سینه یا حجم شیر کمی دارید و به این دلیل پزشک توصیه کرده است که نوزاد را به طور کامل یا به عنوان مکمل غذایی با شیر خشک تغذیه کنید. در هر صورت یادتان باشد که شما مجبور به توضیح دادن مسائلی که دوست ندارید به دیگران نیستید و لازم است ذهن آرامی داشته باشید تا بتوانید روی مراقبت از نوزاد و بزرگ کردن او تمرکز کنید.