شیردهی در صورت ابتلا به هپاتیت
انواع مختلف هپاتیت که تمام آنها کبد را مبتلا میکند باعث بروز علائمی میشود که در طیف خفیف تا شدید قرار میگیرد و از آنجا که هپاتیت یک عفونت ویروسی است، ممکن است برخی از مادران در صورت مبتلا بودن به یکی از انواع هپاتیتها در مورد انتقال بیماری از طریق شیر خودشان به نوزاد نگران باشند. در این مطلب میتوانید با امکان شیردهی در صورت ابتلا به انواع هپاتیت B ،A و C آشنا شوید.
امکان شیردهی در صورت ابتلا به هپاتیت
ابتلای مادران به برخی از انواع هپاتیت، ممکن است آنها را در مورد شیردهی به نوزادشان نگران کند. لازم است بدانید که حتماً باید شیردهی را در صورت ابتلا به هپاتیت تحت نظر پزشک انجام دهید. برخی از انواع هپاتیت و امکان شیردهی در صورت ابتلا به هر کدام از آنها شامل موارد زیر است:
هپاتیت A: یک بیماری کوتاهمدت با علائم خفیفی مثل کاهش اشتها، تب، خستگی و حالت تهوع است. این بیماری از طریق مدفوع آلوده منتقل میشود. هپاتیت A از طریق شیر مادر منتقل نمیشود و میتوان آن را با گاماگلوبولین، دارویی که مصرف آن در دوران شیردهی بیخطر است درمان کرد. این درمان حتماً لازم است زیر نظر یک پزشک انجام شود.
هپاتیت B: این نوع هپاتیت میتواند علائمی مثل کاهش اشتها، تب، خستگی و حالت تهوع داشته باشد که شبیه اما طولانیتر از هپاتیت A است. این نوع هپاتیت به وسیلۀ تماس با بزاق، مخاط، خون و سایر مایعات بدن و رابطۀ جنسی انتقال مییابد. وجود هپاتیت B در شیر مادر یافت شده است، اما از آنجا که کودک به احتمال زیاد در دوران بارداری یا هنگام زایمان در معرض این ویروس قرار گرفته و به احتمال زیاد هنگام تولد در برابر آن واکسینه شده است، محققان میگویند که مادران مبتلا میتوانند از همان آغاز با خیال راحت شیردهی کنند. نوزاد متولدشده از یک مادر آلوده به هپاتیت B، یک ایمنوگلوبولین ضدهپاتیت دریافت میکند و غیر از آن لازم است در بدو تولد و دوباره بین یک تا دو ماه پس از تولدش و پس از آن نیز در شش ماهگی، به طور کامل در برابر این ویروس واکسینه شود. نوزاد باید در سن نُه تا ۱۸ ماهگی توسط درخواست پزشک و از طریق آزمایش خون بررسی شود تا مطمئن شوید که به ویروس آلوده نیست.
هپاتیت C: این بیماری اغلب با یک عفونت خفیف، اما آزاردهنده با علائمی شبیه سرماخوردگی شروع میشود. هپاتیت C از راه خون، چیزهایی مثل سوزن آلوده یا از طریق تماس جنسی منتقل میشود. به نظر نمیرسد که هپاتیت C از طریق شیر مادر انتقال یابد، اما محققان توصیه میکند که اگر مادران شیرده دچار ترکخوردگی یا خونریزی نوک سینه شوند، لازم است شیردهی را موقتاً متوقف کنند، زیرا هپاتیت C میتواند از طریق خون نوک سینۀ مادر به نوزاد منتقل شود.
پس تا زمان التیام زخم باید شیر خود را پمپ کنید و دور بریزید و نوزاد را در طول این مدت با شیر خشک تغذیه کنید. علائم این عارضه میتواند شما را دچار احساس خستگی زیادی کند، به طوری که ممکن است مایل به توقف شیردهی باشید، اما پزشکان توصیه میکنند که به شیردهی ادامه دهید. همچنین شیردهی نسبت به دوشیدن شیر، نیاز به تلاش کمتری دارد و توقف شیردهی تأثیری در رفع خستگی شما ندارد.