چرا کودک دومم دیرتر از فرزند اولم راه افتاد؟
کودکان با سرعتهای گوناگونی رشد میکنند. بیشتر کودکان در حدود یک سالگی راه میافتند، اما راه رفتن در ۱۰ ماهگی طبیعی و راه رفتن در ۱۴ ماهگی نیز طبیعی است. قدرت بدنی، سایز بدنی، جثه و قد، اندازهٔ سر و خلقوخوی بچهها فقط برخی از متغیرهایی است که میتوانند روی سن راه افتادن کودکان تأثیر بگذارند.
ولی این تصور و فکر که تمایل کودک نیز در آن نقش دارد همواره از سوی والدین مطرح میشود! مادر و پدرها گاهی اوقات فرض میکنند که فرزند دوم آنها زودتر از فرزند اولشان راه افتاد، چون از خواهر یا برادر بزرگترش الگو گرفته بود یا فرزند دومشان دیرتر راه افتاد، چون زیاد به او توجه شده بود و کودکشان به دلیل لوس شدن و توجه زیاد، نازپرورده شده بود و نمیخواست راه برود! اما اینها فقط حدس و گمان است و صحت علمی ندارد.
حد نرمال نهایی برای راه رفتن کودکان ۱۸ ماهگی است، اما اگر فرزندتان در ۱۵ تا ۱۶ ماهگی هنوز راه نمیرود، شما میتوانید از پزشک متخصص اطفال کودکتان بخواهید که یک معاینهٔ کامل جسمی از کودک انجام دهد و پزشک هم احتمالاً به شما خواهد گفت که دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
اگر او بتواند خودش را به حالت ایستاده برساند و در حین نگه داشتن وسایل با دستهایش قدم بردارد، به احتمال زیاد خیلی زود تنهایی و مستقل شروع به راه رفتن خواهد کرد.
در مورد رشد جسمی کودکان بیشتر بدانید.