چرا برخی زنان شیرده بیشتر از بقیه شیر دارند؟
در موارد غیرمعمول، ممکن است یک بیماری در مقدار شیر مادر تأثیر بگذارد. با این حال، محدود بودن شیر مادر وضعیتی نادر است. بیشتر اوقات، این مشکل به دلیل کمبود پشتیبانی یا نبود آگاهی دربارهٔ شیردهی است. اگر در مورد توانایی شیردهی خود نامطمئن یا نگران هستید، ممکن است در نهایت به این عقیده برسید که شیر کافی تولید نمیکنید.
به خاطر داشته باشید، هرچه بیشتر شیردهی کنید، بدنتان شیر بیشتری طول میکند. مهم است که طی ۲۰ تا ۵۰ دقیقه پس از زایمان شیردهی کنید. در آن زمان، کودکتان آرام و هشیار است، به شما نگاه میکند و صدا و بوی شما را میشناسد.
شیردهی همچنین به رحم کمک میکند تا منقبض شود و جفت را دفع کند و در نتیجه خونریزی مادر را به حداقل برساند. هشت تا ۱۵ بار شیردهی در روز در طول چند هفتهٔ اول بعد از زایمان به تثبیت تولید شیر و جلوگیری از احتقان پستان کمک میکند. شیردهیهای مکرر اولیه، به کودک امکان میدهد که وقتی هنوز پستانها نرم و انعطافپذیر هستند مکیدن سینه را یاد بگیرد و وقتی شیر اصلی وارد پستان شما شود و سینهها سفتتر میشوند، بتواند بهتر با آن تطبیق یابد.
اجازه ندهید بیشتر از سه ساعت بین شروع یک وعده شیردهی و وعدهٔ بعدی فاصله بیفتد تا بتوانید حداقل تعداد وعدههای شیردهی یعنی هشت وعده در ۲۴ ساعت را داشته باشید. گاهی حتی یک وعده کمتر از هشت وعده میتواند تولید شیر شما را کم کند، باعث احتقان پستان شود و مانع از این شود که کودک با سرعت کافی به وزن زمان تولدش بازگردد.
استفاده از شیر خشک در کنار شیر مادر یا استفاده از پستانک تا قبل از هشت هفتگی کودک نیز تولید شیر شما را کاهش خواهد داد. برای تحریک تولید شیر، کودک باید با دهان کاملاً باز، طوری که انگار خمیازه میکشد، سینه را بمکد تا سینوسهای شیری در تمام ناحیهٔ آرئولا را که در فاصلهٔ یک سانتیمتری پشت نوک سینه هستند، بفشارد.
در این میان، مادرانی که تولید شیر بیش از حدی دارند نیز ممکن است مشکلاتی داشته باشند، مثل احتقان پستان، عفونت پستان یا ماستیتیس یا دیگر عفونتها، انسداد مجاری شیر، خروج دردناک یا همراه با فشار شیر و حالت خفگی یا بالا آوردن کودک. اگر شما هر کدام از این مشکلات را دارید، سعی کنید از یک سینه شیر بدهید و کودک را در وضعیت عمودیتری نگه دارید یا قبل از شیردهی کمی از شیرتان را بدوشید.