آیا ورزش زیاد یا خیلی شدید روی باروری اثر منفی میگذارد؟
ورزش شدید اگر بخشی از یک سبک زندگی سالم باشد بههیچوجه تأثیر بدی روی باروری نمیگذارد. ورزش شدید تأثیری روی سطح پروژسترون نمیگذارد، لانهگزینی جنین را دشوارتر نمیکند و باعث قطع شدن پریود نمیشود.
اما برخی ورزشکاران حرفهای به شدت لاغر هستند و این میتواند باعث عارضهای شود که از آزادسازی مناسب هورمون آزادکنندهٔ گنادوتروپین توسط غدهٔ هیپوتالاموس جلوگیری میکند. این وضعیت میتواند از تولید استروژن و تخمکگذاری در بدن جلوگیری کند.
بنابراین، خانمی که کموزنی شدید دارد ممکن است مقدار زیادی تخمک سالم داشته باشد اما بدنش از آزاد کردن تخمکها از طریق تخمکگذاری ناتوان باشد، زیرا بدن او تولید برخی هورمونهای خاص را متوقف کرده است. با این حال، تا زمانی که ماهانه پریود میشوید و نشانهٔ این است که تخمکگذاری دارید، باروری شما نباید تحت تأثیر قرار گیرد.
همچنین برای مردان هم تا زمانی که سعی نکنند عملکرد خود را با استروئیدهای آنابولیک (Anabolic steroid) که برخی از آنها به شکل آندروستندیون (Androstenedione) و به طور قانونی برای فروش در دسترس هستند بالا ببرند، ورزش شدید ایرادی ندارد.
آندروستندیون یک استروئید آنابولیک «طبیعی» است، اما این چیزی از قوی بودن آن کم نمیکند. مثل هر استروئید آنابولیک دیگری میتواند حجم عضله را به شدت افزایش دهد اما همچنین میتواند بیضهها را کوچک کند، تعداد اسپرمها را کاهش دهد و باعث بیماری کبد و حملههای قلبی زودرس شود.