بهبود زخم برش سزارین

بهبود زخم برش سزارین

یکی از نگرانی‌های زنان بعد از عمل سزارین، رد بخیه و جای برشی است که روی شکم آنها ایجاد شده است. اگر عمل سزارین داشته‌اید، می‌توانید با برخی از مراقبت‌ها، فرایند بهبود زخم‌های ناشی از سزارین را تسریع کنید. در این مطلب با روش‌های مراقبت از زخم سزارین آشنا خواهید ‌شد.

زخم برش سزارین

اندازۀ برش سزارین کوچک و در حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر و به شکل خطی افقی خواهد بود که در قسمت پایین شکم شما ایجاد می‌شود. بنابراین تنها قسمت اندکی از آن توسط بیکینی یا لباس زیر شما پوشش داده خواهد شد. گاهی ممکن است تعجب کنید که چگونه کودکتان از آن خارج شده است. در موارد بسیار نادر و اکثراً در مواقع اورژانسی، پزشک ممکن است از برش عمودی استفاده کند.

مراقبت از زخم برش سزارین

پس از مرخص شدن از بیمارستان، اگر پزشک برای بستن زخم عمل سزارین از بخیۀ جذب‌شونده استفاده کرده باشد، آنها خودبه‌خود بعد از مدتی محو می‌شود. در غیر این صورت برای کشیدن بخیه‌ها لازم است حدود یک هفتۀ دیگر به بیمارستان مراجعه کنید. در این مدت بانداژی روی زخم شما قرار خواهد گرفت. بسته به نوع بانداژ، ممکن است نیاز به تعویض آن داشته باشید. بعد از یک هفته و با کشیدن بخیه‌ها، دیگر نیازی به استفاده از بانداژ نخواهد بود. تا زمانی که زخم شما تازه است و معمولاً دو هفته بعد از زایمان، نباید هیچ جسمی سنگین‌تر از کودکتان را بلند کنید؛ این کار موجب اختلال در فرایند درمان می‌شود. همچنین درصورتی‌که در منزل سرویس فرنگی دارید، بهتر است در این مدت برای جلوگیری از فشار روی محل بخیه، از توالت فرنگی استفاده کنید.

در طول این مدت شما می‌توانید آزادانه دوش بگیرید و بدن خود را به آرامی و بدون تماس با ناحیۀ زخم با صابون شست‌وشو دهید. بهتر است ناحیۀ برش را با باند استریل خیس کنید اما دقت کنید که در روزهای اول، از فرو بردن ناحیۀ زخم در وان حمام یا شنا کردن خودداری کنید. در این زمان زخم برش احتمالاً کمی ورم خواهد کرد و ناحیۀ اطراف آن صورتی خواهد بود. اگر متوجه خونریزی، خروج مایع از زخم، قرمز شدن لبه‌های زخم شدید یا در صورت داشتن تب؛ حتی بسیار کم، سریعاً با پزشکتان تماس بگیرید، زیرا این موارد می‌تواند نشانۀ عفونت باشد.

بهبود رد برش زایمان سزارین

زخم شما پس از حدوداً شش هفته درمان خواهد شد. به این معنا که شما قادر خواهید بود تمام فعالیت‌های معمول خود را انجام دهید، بدون اینکه برای زخم مشکلی ایجاد شود. حداقل شش هفته برای درمان زخم به خودتان زمان بدهید. بگذارید خط برش به خوبی درمان شود تا پس از انجام فعالیت‌های بدنی مشکلی برای شما پیش نیاید.

پس از اینکه جای برش درمان شد، ممکن است اطراف آن قرمز یا بنفش رنگ شود. نگران نباشید، زیرا این امر کاملاً طبیعی است. پیش از اینکه خط برش به حالت سفید رنگ تبدیل شود که کمتر جلب توجه می‌کند، حدود شش ماه قرمز یا بنفش خواهد بود. بعد از درمان محل برش زایمان، ممکن است برای از بین بردن رد برش، علاقه به استفاده از ویتامین E یا سایر کرم‌ها داشته باشید. استفاده از ویتامین E و برخی کرم‌ها مشکلی در دوران شیردهی ندارد، اما بهتر است سطح انتظار خود را از عملکرد این نوع کرم‌ها خیلی بالا نبرید.

هیچ شواهد علمی در مورد مؤثر بودن این کرم‌ها در از بین بردن آثار زخم وجود ندارد. ممکن است برای بهبود رد زخم‌ها به دنبال استفاده از کرم‌های لایه‌برداری مانند رتین A باشید، اما توجه کنید که در دوران شیردهی استفاده از این نوع کرم‌ها می‌تواند برای نوزاد خطرناک باشد. استفاده از کرم‌های لایه‌بردار در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است. می‌توانید استفاده از این کرم‌ها را به بعد از دوران شیردهی موکول کنید.

در موارد کمتر رایج ممکن است زخم شما دارای یک سری ویژگی‌های خاص باشد که زخم برآمده نامیده می‌شود. هرچند پزشکان در مورد علت آن اطمینان ندارند ولی آشکار است که این امر، یک واکنش شدید به فرایند درمان است که منجر به رشد زخم در خارج از محدودۀ اولیۀ آن می‌شود.

به‌طورکلی باید بدانید که نسبت به پیشرفت بهبود زخمتان احساس خوبی داشته باشید، زیرا جای بخیه‌ها در حقیقت هدیۀ بارداری و یادآور کودک سالمی است که باید بابت آن شکرگزار باشید. اگر رد زخم‌ها برای شما ناراحت‌کننده است یا در زمان بهبود احساس می‌کنید در ناحیۀ زخم دچار تورم، قرمزی پیش‌رونده و خارش هستید، با یک متخصص پوست مشورت کنید. برخی درمان‌های دارویی یا لیزری ممکن است در از بین بردن بیشتر رد برش به شما کمک کند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط