مراجعه به مشاور در طول بستری نوزادتان در NICU
وقتی نوزادتان در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشود، طبیعی است که طیف وسیعی از احساسات و تغییرات رفتاری را تجربه کنید که ممکن است گاهی مدیریت برخی از این احساسات برایتان دشوار باشد. اگر هر فکر و راهحلی را در مورد راهکارهای داشتن آرامش در رابطه با همسر و احساسات مادرانهٔ خودتان هنگام بستری نوزاد امتحان کردید ولی کمک چندانی نکرد، میتوانید برای مراجعه به یک مشاور حرفهای از پزشکتان درخواست کمک کنید. در این مطلب میتوانید با شروع و چگونگی درخواست از اطرافیان برای کمک به خودتان و برخی علائم نیازمند مراجعه به مشاور آشنا شوید.
شروع درخواست کمک
اگر به نظر نمیرسد که بتوانید از احساسات ناراحتکنندهای مثل اضطراب، غم و اندوه، خستگی، تحریکپذیری، ناامیدی یا بیعلاقگی رها شوید، به یکی از نزدیکانتان، همسرتان، یک دوست آگاه یا یکی از اعضای خانواده بگویید که شما در تطبیق با دورۀ پس از زایمان مشکل دارید و به کمک آنها نیازمند هستید. آنها میتوانند امکان ملاقات شما با پزشکتان را برای ارجاع به یک مشاور ترتیب بدهند. پزشکتان نیز میتواند شما را به مشاوری ارجاع دهد که ضربۀ روحی ناشی از داشتن یک نوزاد در بخش مراقبتهای ویژۀ نوزادان را به خوبی درک میکند. این را بدانید که شما سزاوار این هستید که کمکهای مورد نیازتان را در این مقطع زمانی دریافت کنید تا زودتر بهبود یابید، پس نه احساس افسردگی را به خودتان تلقین کنید و نه آنها را بیش از حد نادیده بگیرید، تنها سعی نکنید برای برطرف کردنشان با اطمینان از اطرافیان درخواست کمک کنید. مطمئن باشید اطرافیانتان وضعیت شما را درک میکنند و همیشه برای کمک در کنارتان هستند.
علائم نیازمند مراجعه به پزشک یا مشاور
حتی چند جلسه ملاقات با پزشک مشاور ممکن است به شما قوت قلب، انرژی و توانی را که به آن نیاز دارید بدهد& پس لازم است در صورت داشتن هر کدام از احساسات یا موارد زیر به یک مشاور مراجعه کنید:
- اگر فکر میکنید این کار ممکن است روحیۀ شما را بهتر کند.
- توانایی شما برای مواجهه با وضعیت روحی بدتان بهبود نیافته و تغییری نکرده است.
- اگر احساس گیر اقتادن میکنید.
- اگر هنوز هم در دیگر بخشهای زندگی هیچ شادیای احساس نمیکنید.
- در ارتباط با همسرتان یا دیگر نزدیکانتان مشکل دارید.
- به همه چیز احساس بیاعتنایی میکنید.
- همچنان به نوزادتان بیتفاوت هستید و حس دلبستگی ندارید.
- در بیرون آمدن از رختخواب یا شروع زندگی روزمره مشکل دارید.
- ناتوان از مدیریت یا رویارویی با دیگر مسئولیتهایتان هستید.
- در مورد صدمه زدن به خود یا نوزادتان فکر میکنید.
برخی از مادران نیز در چنین روزهایی ممکن است در حال تجربۀ درجهای از افسردگی پس از زایمان یا مطابقت با وضعیت پس از زایمان باشند. همچنان که بدنتان از بارداری بهبود پیدا میکند، تغییرات فیزیکی و هورمونی میتواند احساسات شما را تا چند ماه پس از زایمان تشدید کند و لازم است بدانید که پدران نیز بعد از تولد کودکشان ممکن است دچار برخی مواردی شبیه وضعیت افسردگی در پدران شوند که لازم است آنها نیز برای درمان به پزشک مراجعه کنند.