ادامۀ مراقبتهای پزشکی از نوزادان زودرس پس از ترخیص از NICU
در طول سال اول زندگی کودکتان، احتمالاً حدود ۱۲ بار مثل والدین تمام کودکان فولترم یا کاملی که در تاریخ مقرر تولدشان به دنیا آمدهاند، لازم است برای انجام مراقبتهای ضروری، بررسی میزان رشد کودک و واکسیناسیون او به پزشک اطفال کودکتان مراجعه کنید. در این مطلب میتوانید با مواردی در مورد ادامه و پیگیری مراقبتهای نوزادان زودرس پس از ترخیص از بخش NICU و بیمارستان آشنا شوید.
تیم پزشکی نوزادان زودرس
اگر کودکتان عارضهٔ خاصی دارد، ممکن است به مراقبتهای یک تیم پزشکی متشکل از متخصصان زیر نیاز داشته باشد:
- متخصص اطفال
- کاردرمانگر
- کارشناس گفتاردرمانی
- فیزیوتراپ
پزشک کودکتان یا مددکار اجتماعی در بخش مراقبتهای ویژۀ نوزادان میتوانند به شما در یافتن این متخصصان کمک کنند.
واکسیناسیونهای ضروری
همۀ کودکان، حتی آنهایی که زودرس بودهاند یا با یک بیماری به دنیا آمدهاند، لازم است در طول ماهها و سالهای بعدی زندگیشان در برابر بیماریهای مختلف واکسینه شوند. اگر نوزادتان زودرس بوده است، واکسنهایش را بر اساس سن تقویمیاش یعنی بر اساس شمارش از زمان تولد حقیقیاش که قرار بود در آن تاریخ به دنیا بیاید دریافت خواهد کرد، نه سن تطبیقیاش که با ارزیابی زمان تولد زودرس او وجود دارد و در آن به دنیا آمد. در این مورد هر سؤال یا ابهامی دارید بهتر است از پزشک کودکتان بپرسید.
تا زمانی که کودکتان دو ساله شود، احتمالاً واکسنهای متعددی را برای محافظت در برابر بیماریهای مختلف دریافت خواهد کرد. این بیماریها بسیار جدی است و میتواند باعث بیمار شدن جدی کودک یا حتی مرگ او شود. پزشک کودک دربارۀ زمانبندی این واکسنها شما را راهنمایی خواهد کرد. اگر کودکان دیگری نیز در خانوادۀ شما هستند، آنها هم باید واکسنهایشان، از جمله واکسنهای آنفلوانزا را به موقع بزنند تا ریسک بیمار شدن نوزادتان کاهش یابد. والدین هم باید واکسن سالانۀ آنفلوانزا را بزنند و هر بزرگسالی که زیاد با نوزاد تماس خواهد داشت نیز بهتر است این واکسن را دریافت کند.