ویژگی‌های یک پدر خوب

ویژگی‌های یک پدر خوب

پدر بودن در کنار لذت عمیقی که دارد، مسئولیتی دشوار است که اثر به شدت مهمی روی زندگی اجتماعی و آیندهٔ بچه‌ها دارد. کیفیت رابطهٔ شما با فرزندتان نقش مؤثری در ایجاد روابط اجتماعی سالم در آینده خواهد داشت و لازمه‌اش این است که مهارت‌هایی را از قبل کسب کنید تا برای پدر شدن آماده‌تر باشید. در این مطلب با نکاتی برای ایفای بهتر نقش پدر خوب آشنا شوید.

چگونه پدر خوبی برای فرزندانمان باشیم؟

زمان پدری کردن داشته باشید

باید از قبل از اینکه تصمیم برای پدر شدن بگیرید توجه داشته باشید که حضور فیزیکی‌تان برای کودک مهم است و شما باید زمانی را برای گذراندن وقت با فرزندتان در نظر بگیرید. 

گوش بدهید

برای نزدیک شدن هرچه بیشتر به فرزندتان، به طور مؤثر به او گوش دهید. اول همیشه خوب گوش بدهید و سپس صحبت کنید. در اغلب اوقات تنها زمانی یک پدر با فرزندانش صحبت می‌کند که آنها دچار مشکل می‌شوند. به همین دلیل است که بسیاری از کودکان ممکن است وقتی مادرشان می‌گوید: «پدرت می‌خواهد با تو حرف بزند» بغض کنند و مضطرب شوند. وقت بگذارید و به نظرها و مشکلات فرزندانتان گوش دهید. گوش دادن به آنها کمک می‌کند تا احساس کنند مورد احترام واقع شده‌اند و درک می‌شوند. مهارت گوش دادن و صحبت کردن با فرزندان را از همان زمان کودکی شروع کنید تا با بزرگ‌تر شدنشان، رسیدگی به موضوعات دشوار برایتان آسان‌تر شود.

الگوی مثبتی برای کودکان باشید

به یاد داشته باشید که کودکان از طریق تقلید کردن خیلی از چیزها را یاد می‌گیرند. فرزند شما بیشتر از آنچه شما تصور می کنید مشاهده می‌کند و یاد می‌گیرد. همیشه رفتارهای مثبت را تمرین کنید.

به همسر خود احترام بگذارید

نحوهٔ رفتار شما با همسرتان بر نوع رفتار و برخورد کودکان در آینده اثرگذار خواهد بود. پس تا می‌توانید رفتار محترمانه‌ای با مادر فرزندتان داشته باشید و سعی کنید پدر شدن مانع وقت گذاشتن و محافظت از رابطه با همسرتان نشود. وقتی بچه‌ها می‌بینند که والدینشان به یکدیگر احترام می‌گذارند، بیشتر احساس می‌کنند که مورد قبول و احترام هستند.

ابراز محبت کنید

برای اینکه فرزندتان احساس امنیت کند که برایتان دوست‌داشتنی است، هر زمان که با کودکتان وقت می‌‌گذرانید عشقتان را به او نشان دهید. فرزندتان را در آغوش بکشید و حس دوست داشتنتان را منتقل کنید.

حضور داشته باشید

سعی کنید در رویدادهای مهم زندگی فرزندان حضور داشته باشید و زمان باکیفیتی را با هم بگذرانید و زمانی را برای بازی کردن اختصاص دهید.

به عنوان یک خانواده با هم غذا بخورید

در کنار هم بودن بر سر یک وعدهٔ غذایی صبحانه، ناهار یا شام می‌تواند بخش مهمی از زندگی سالم خانوادگی باشد.

برای فرزندتان کتاب بخوانید

در دنیایی که رسانه‌ها و فناوری روی زندگی کودکان سلطه دارد، مهم است که پدران برای ترغیب کودکان به مطالعه نقش مؤثری داشته باشند. وقتی بچه‌ها خیلی کوچک هستند برایشان کتاب بخوانید. وقتی بزرگ‌تر شدند، آنها را تشویق کنید که خودشان مطالعه کنند. القا کردن عشق به مطالعه در کودکان یکی از بهترین راه‌ها برای اطمینان از رشد اجتماعی آنها در طول عمرشان است.

اشتباهات فرزندانتان را بپذیرید

اگر می‌خواهید به عنوان پدری فهمیده عمل کنید، باید بپذیرید که فرزندانتان بی‌نقص نیستند و حتماً مرتکب اشتباه می‌شوند. زندگی پر از اشتباهاتی است که به فرزندان شما کمک می‌کند تا یاد بگیرند. اگر این حق را برای فرزندانتان قائل نشوید که هر چند وقت یک بار شکست بخورند، آن‌وقت چیزی یاد نخواهند گرفت. اما باید در مورد اشتباهاتشان هم صحبت کنید و به جای اینکه سرشان فریاد بزنید، اجازه دهید اشتباهات روش‌ها و انتخاب‌هایشان را ببینند.

اشتباهات خود را هم بپذیرید

برای اینکه الگوی خوبی باشید، لازم نیست کامل باشید. در واقع، اگر شما سعی نکنید همیشه کامل باشید خیلی هم بهتر است، زیرا در این صورت فرزندانتان خواهند دید که هیچ‌کس کامل نیست و همه اشتباه می‌کنند.

در امور مربوط به خانه کمک کنید

اگر می‌خواهید بچه‌هایتان در خانه به مادرشان کمک کنند، باید شما هم در خانه وظایفی را بر عهده بگیرید. اگر آنها این تصور را داشته باشند که تمیز کردن فقط وظیفهٔ یک مادر است، در این صورت آنها نیز کناره‌گیری می‌کنند. کمک کردن در خانه نه تنها همسرتان را خوشحال می‌کند، بلکه به فرزندانتان کمک می‌کند ببینند که شما و همسرتان به عنوان یک تیم کار می‌کنید و آنها باید به آن بپیوندند.

همواره حامی بچه‌ها باشید

تصور نکنید که وقتی فرزندانتان بزرگ شدند  نقش شما به اتمام رسیده! اگرچه مهم است که فرزندان خود را تشویق کنید تا از نظر مالی و عاطفی مستقل شوند، اما همچنین مهم است که به آنها این حس را بدهید  که به آنها اهمیت می‌دهید، همیشه به عنوان یک حامی در کنار آنها هستید و برای آنها ارزش قائل هستید.

در مورد سبک‌های فرزندپروری بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط