چطور از بیرون آمدن کودک از رختخواب جلوگیری کنیم؟
اگر شما هم شبها باید شبی صد بار کتاب یا لالاییای را بخوانید تا کودکتان بخوابد، میتوانید تکنیکی را امتحان کنید که «تکنیک کش آوردن صبر» نامیده میشود. پس اگر همۀ روشهای دیگرتان برای خوابیدن کودک شکست خورده است، این روش را امتحان کنید:
قبل از هر چیز، در طول روز تکنیک کش آوردن صبر را تمرین کنید، تا فرزندتان مطمئن باشد که شما به سرعت برمیگردید. برای این تمرین، وقتی مشغول بازی یا صحبتی معمولی با کودک هستید، صحبتتان را قطع کنید و بگویید کاری دارید و الان برمیگردید، بعد خیلی زود طی ۳۰ ثانیه برگردید و کمکم این زمان را طی روز افزایش دهید. البته یادتان باشد وسط صحبتهای معمولتان این تکنیک را به کار ببرید و نه میان حرفهایی که برای کودکتان مهم است!
اما شبها چه؟ شبها پس از چند بار خواندن یک لالایی یا شعر اگر کودکتان خوابش نمیبرد، بگویید: «ای وای، یه دقیقه صبر کن، فراموش کردم یه کاری رو انجام بدم، الان فوراً برمیگردم.» سپس طی حدود 30 ثانیه برگردید و بلافاصله پس از یک دور دیگر خواندن لالایی یا چند صفحه از کتاب قصه، دوباره با یک کار مهم صحبت خود را قطع کنید و بعد از حدود یک دقیقه بازگردید. این کار را تکرار کنید، اما هر بار زمانی را که رفتهاید طولانیتر کنید. تا آن زمان، اگر همه چیز خوب پیش برود، ممکن است فرزند شما به خواب رفته باشد و بعد از چند شب از این ماجرا، دیگر درخواست این ترانه و قطع آن از سوی شما برایش چندان سرگرمکننده نخواهد بود.
روش دیگر، بعد از اینکه چیزهای آرامشبخش دیگری مانند شیء آرامشبخش و نویز سفید را امتحان کردید، این است که به فرزندتان دو ژتون که میتواند هر چیزی باشد بدهید و بگویید، اگر خوابت نبرد و صدایم بزنی، ایرادی ندارد ولی باید یکی از ژتونها را به من بدهی. اما اگر صبح یکی از این ژتونها باقی مانده باشد، میتوانی یک برچسب از من بگیری و شاید فرزند شما بعداً بتواند آن برچسبها را با یک تفریح و بازی دلخواهش یا خوراکی ویژه عوض کند.