آیا خوردن داروهای ضدافسردگی برای مادران شیرده بیخطر است؟
اول از هر چیز باید با پزشکتان مشورت کنید. ضدافسردگیهای متعددی وجود دارد که خوردن آنها در طول شیردهی بیخطر است و اهمیت دارد که به دلیل شیردهی از خوردن دارویی که برای سلامت شما ضروری است پرهیز نکنید. برخی داروهای ضدافسردگی عملاً در جریان خون یک کودک شیرخوار غیرقابل ردیابی هستند و این به معنای آن است که تأثیری روی کودکتان نمیگذارند.
اما تصمیم به خوردن داورهای ضدافسردگی در حینی که شیردهی میکنید تصمیم سادهای نیست. شما باید ریسکها و مزایای درمان علائم افسردگی با دارو و احتمالاً قرار دادن کودک در معرض سطح پایینی از داروها از طریق شیر را با ریسکها و مزایای درمان نکردن بیماری یا شیر ندادن به کودک بسنجید. این تصمیم پیچیدهای است و شرایط برای هر کسی متفاوت از دیگری خواهد بود. شما باید در مورد موقعیت خود با پزشک خودتان، پزشک کودک و همسرتان با دقت و موشکافی صحبت کنید.
علاوه بر این، برخی از پزشکان قویاً بر این باورند که مادری با افسردگی شدید، ریسک بالاتری برای یک کودک در حال رشد ایجاد میکند تا قرارگیری کم کودک در معرض داروها. در این شرایط، یک گزینهٔ دیگر توقف شیردهی است. شما میتوانید این کار را موقتاً و در حین مصرف دارو انجام دهید. اگر شیرتان را پمپ کنید و دور بریزید، سطح تولید شیرتان بالا میماند و در نتیجه وقتی آمادهٔ شروع مجدد شیردهی باشید، شیر کافی خواهید داشت. دیگر عواملی که پزشک احتمالاً لحاظ میکند شدت علائم شما، سن کودک و دلبستگی عاطفی شما به شیردهی و اهمیت و ارزش آن برای شما است. باید همهٔ نگرانیهای خود را با پزشکتان مطرح کنید. شما گزینههایی دارید و باید گامهایی در جهت بهتر شدن حالتان بردارید تا شما و کودکتان بتوانید از با هم بودن لذت ببرید. با پرسیدن سؤالات زیر از پزشکتان در این مورد بهتر تصمیمگیری کنید:
۱. مشکل من چیست و بهترین دارو برای درمان آن چیست؟
۲. آیا خوردن این دارو در طول شیردهی بیخطر است؟
۳. کمترین دزی که برای من جوابگو باشد چقدر است؟
فرایند تصمیمگیری در این مورد را به کمک یک متخصص اطفال مطلع و آگاه، متخصص زنان و زایمان یا یک روانشناس که در این زمینه تخصص دارد انجام دهید. با این کار معمولاً میتوانید دارویی پیدا کنید که به شما کمک کند و برای کودکتان هم ایمن و بیخطر باشد.