چرا کودک نوپای من همیشه می‌خواهد یک داستان تکراری را بشنود؟

چرا کودک نوپای من همیشه می‌خواهد یک داستان تکراری را بشنود؟

اگر شما هم از آن دسته والدینی هستید که برای کودکتان کتاب می‌خوانید و به این موضوع اهمیت می‌دهید، احتمالاً دیده‌اید که کودکتان در سن نوپایی‌اش به دفعات از شما می‌خواهد تا یک داستان ثابت و تکراری را مدام در طول روز یا شب‌ها برایش بخوانید. هرچند این رفتار کودک شما کاملاً طبیعی است، اما شاید این سؤال برای شما هم پیش بیاید که چرا کودکان نوپا چنین درخواست تکراری‌ای را دارند؟ در این مطلب می‌توانید با علت این درخواست کودک و نحوهٔ برخورد بهتر والدین با کودک در رابطه با این موضوع آشنا شوید.

چرا کودکان می‌خواهند یک داستان تکراری بخوانید؟

حتماً شما هم مثل دیگر والدین آن‌قدر هر شب پشت سر هم برای کودک نوپای خود خوانده‌اید و گفته‌اید: «خرگوش زرنگ، خرس قهوه‌ای‌، موش خاکستری» که دیگر نیازی نیست کتاب را باز کنید، چون آن را از بر هستید. اما چرا کودکتان آن‌قدر به یک کتاب تکراری علاقه دارد که هر شب می‌خواهد آن را برایش بخوانید؟

کودکان نوپا همه چیز، از جمله زبان و داستان‌ها را با تکرار مداوم یاد می‌گیرند. هر تجربه‌ای باعث ایجاد ارتباطی بین نورون‌های مغز فرزندتان می‌شود‌ و به این ترتیب است که او چیزی را می‌آموزد. تکرار دوباره و دوبارهٔ یک تجربه، ارتباط‌های قوی‌تری بین نورون‌ها ایجاد می‌کند و به تثبیت چیزی که یاد گرفته است کمک خواهد کرد.

راهکارهای برخورد با درخواست خواندن یک داستان تکراری از طرف کودک چیست؟

اگرچه خواندن مکرر یک داستان ممکن است برای شما خسته‌کننده شود، اما برای کودکتان مهم و جالب است. بچه ها به صداها و تن صدا در کلمات گوش می‌دهند و پیش‌بینی می‌کنند که در ادامهٔ داستان چه اتفاقی قرار است بیفتد.

یکنواختی و ثبات، برای کودکان آرامش‌بخش است. تمایل به شنیدن داستانی ثابت در شب، شبیه میل کودک نوپا به نشستن در همان صندلی همیشگی در مهدکودک، خوردن شام در همان بشقاب همیشگی یا بغل کردن همان خرسک عروسکی‌اش هنگام خواب است. این نوع نظم و قاعده به کودکان نوپا کمک می‌کند تا جهان را درک کنند و در آن احساس امنیت کنند.

برای اینکه خواندن کتاب تکراری برای خودتان جالب‌تر شود، بگذارید فرزندتان کلمات آخر مصراع‌ها و جملات ریتمیک را خودش پر کند یا هنگام خواندن و ورق زدن کتاب، سؤال‌هایی از او بپرسید. مثلاً بگویید: «بعد از این صفحه کدوم حیوون رو می‌بینیم؟» یا «از کجا می‌فهمی که خرگوش تو این نقاشی خوشحاله؟»

همچنین همواره به خودتان یادآوری کنید که یک کتاب آشنا برای فرزندتان چقدر مفید است. این کار نه تنها به او کمک می‌کند تا مهارت‌های زبانی‌اش را قوی کند، بلکه تسکینی که یک کتاب آشنا به همراه دارد احتمالاً به او در بهتر خوابیدن کمک می‌کند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید