خوابگردی کودکان: علت راه رفتن کودک در خواب چیست

خوابگردی کودکان: علت راه رفتن کودک در خواب چیست

راه رفتن در خواب یکی از مواردی است که می‌تواند در دوران کودکی هم اتفاق بیفتد. نیازی به ترسیدن یا نگرانی بیش از حد نیست، چون خوابگردی به تنهایی مورد خطرناکی نیست اما خطر وقتی به وجود می‌آید که کودک به دلیل بیدار نبودنش به چیزی برخورد کند یا از جایی پرت شود. در این مطلب با علل راه رفتن بچه‌ها در خواب و برخی از راه‌های پیشگیری از بروز مشکل حین خوابگردی بچه‌ها بیشتر آشنا شوید.

چرا کودکان در خواب راه می‌روند؟

حقیقت این است که کارشناسان دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی به شکل قطعی باعث راه رفتن در خواب می‌شود، هرچند به نظر می‌رسد که این اتفاق زمینه‌ٔ ارثی داشته باشد. خوابگردی می‌تواند در هر زمانی پس از راه افتادن یا خزیدن کودک شروع شود و حداقل ۱۵ درصد از کودکان خردسال در مقطعی از زندگی آن را تجربه می‌کنند.

راه رفتن در خواب معمولاً طی یک یا دو ساعت پیش از به خواب رفتن اتفاق می‌افتد، یعنی هنگامی که کودک در عمیق‌ترین قسمت خواب بدون رویا یا غیررِم (حرکت سریع چشم) قرار دارد. خوابیدن در مکان‌های ناآشنا، کمبود خواب یا تب نیز بالا می‌تواند محرک بخشی از خوابگردی بچه‌ها شود.

کودکی که در خواب راه می‌رود بیدار به نظر می‌رسد، هرچند در واقع بیدار نیست. چشمان کودک باز خواهد بود و حتی ممکن است گفت‌وگویی را ادامه دهد، هرچند که احتمالاً حرف‌هایش چندان معنادار نخواهد بود. او ممکن است بی‌هدف در اطراف خانه پرسه بزند و رفتارهای متداول ناشی از خوابگردی می‌تواند خوابیدن در یک کمد یا اشتباه گرفتن کمد با دستشویی باشد که بهتر است به آنها توجه کنید تا متوجه خوابگرد بودن کودکتان بشوید.

راه‌حل درمان خوابگردی کودکان چیست؟

مثل هر مورد دیگری بهتر است ابتدا در مورد خوابگردی‌های فرزندتان با متخصص اطفال کودکتان صحبت کنید، هرچند خوابگردی یک بیماری نیست که نیاز به دارو و درمان خاصی داشته باشد. اما شما در رابطه با خوابگردی‌های کودکتان باید به چه نکاتی دقت کنید:

  • سعی نکنید کودک را بیدار کنید.
  • اگر خودش اجازه می‌دهد، به آرامی او را به رختخواب هدایت کنید.
  • کودکتان صبح روز بعد هیچ خاطره‌ای از این رویداد نخواهد داشت، بنابراین آن را مطرح نکنید، چون صحبت در مورد آن ممکن است کودکتان را از خوابیدن بترساند.
  • قبل از اینکه او را برای خواب شب در رختخوابش بگذارید، حتماً هر اسباب‌بازی یا اشیای دیگری را که می‌توانند او را در طول پرسه‌های شبانه‌‌اش به زمین بیندازند، بردارید.
  • در بالای پله‌ها یا جلوی هر جایی که امکان سقوط یا خطر وجود دارد گیت محافظ قرار دهید.
  • هر چیز خطرناکی را از روی زمین آشپزخانه بردارید.
  • تمام درها و پنجره‌ها را حتماً قفل کنید، چون بیشتر آسیب‌های مربوط به کودکانی که در خواب راه می‌روند زمانی رخ می‌دهد که آنها از یک پنجره‌ای سقوط می‌کنند یا موفق می‌شوند از خانه بیرون بروند.
با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط