واکسن تب زرد

تب زرد که با عنوان طاعون زرد نیز شناخته می‌شود نوعی بیماری حاد ویروسی است. در این طملب با واکسن تب زرد، زمان دریافت و موارد ممنوعیت تزریق آن آشنا شوید.

بیماری تب زرد چه علائمی دارد؟

نشانه‌های بیماری شامل تب، لرز، از دست دادن اشتها، تهوع، دردهای ماهیچه‌ای و سردرد است. این مشکلات غالباً طی پنج روز بهبود می‌یابند. در برخی افراد، یک روز پس از بهبودی مجدداً تب بازمی‌گردد، دردهای شکمی رخ می‌دهد و آسیب کبدی باعث بروز زردی پوست می‌شود. در صورت بروز این مشکلات، خطر خونریزی و مشکلات کلیوی نیز افزایش می‌یابد.

واکسن تب زرد چیست؟

واکسن تب زرد حاوی ویروس زندهٔ ضعیف‌شده است. ایمن‌سازی علیه بیماری تب زرد برای افراد ۹ ماهه و بزرگ‌تری که در مناطق بومی بیماری زندگی می‌کنند و یا به آن مناطق سفر می‌کنند و همچنین برای افراد غیرواکسینهٔ ۹ ماهه و بزرگ‌تری که در کشور بومی بیماری زندگی می‌کنند و قصد مهاجرت به کشور غیربومی را دارند، توصیه می‌شود.

برای افرادی که به کشورهای بومی و کشورهای دارای خطر بالا برای انتقال بیماری سفر می‌کنند و باید گواهی واکسیناسیون را ارائه کنند، تزریق یک نوبت واکسن مشروط برآن که حداقل ۱۰ روز قبل از مسافرت تزریق شده باشد، برای تمام طول عمر کافی است.

واکسن تب زرد چه زمانی باید تزریق شود؟

واکسن تب زرد را می‌توان همزمان با سایر واکسن‌ها تجویز کرد. به عنوان یک قاعدهٔ کلی، واکسن‌های ویروسی تزریقی زندهٔ ضعیف‌شده باید همزمان یا با فاصلهٔ ۳۰ روزه تجویز شوند، اما واکسن خوراکی فلج اطفال با هر فاصله‌ای از واکسن تب زرد قابل دریافت است.

اما تجویز واکسن تب زرد همزمان با واکسن MMR توصیه نمی‌شود و بهتر است تزریق این دو واکسن با فاصلهٔ ۳۰ روز انجام شود. تجویز همزمان واکسن تب زرد با سایر واکسن‌ها از جمله واکسن تک‌ظرفیتی سرخک، واکسن تک‌ظرفیتی سرخجه و واکسن تک‌ظرفیتی اوریون بلامانع است.

چنانچه زنان باردار و شیرده قصد مسافرت به مناطق بومی بیماری را داشته باشند، در صورت عدم امکان لغو یا به تعویق انداختن سفر، می‌توانند واکسن تب زرد را دریافت کنند.

واکسن تب زرد برای چه کودکانی ممنوع است؟

واکسن تب زرد در سن زیر شش ماه ممنوع است و تجویز آن به شیرخواران شش تا هشت ماهه، جز در صورت اپیدمی و خطر بسیار بالای بیماری توصیه نمی‌شود. همچنین حساسیت شدید به پروتئین مرغ یا تخم‌مرغ و نقص شدید سیستم ایمنی، موارد منع تزریق واکسن تب زرد هستند.

در عفونت HIV بی‌علامت و نقص ایمنی خفیف و متوسط سیستم ایمنی، تزریق واکسن تب زرد باید با احتیاط انجام شود و خطرات آن در مقابل فواید حفاظت بر علیه بیماری سنجیده شود. در صورت مسافرت به مناطق بومی بیماری، تزریق واکسن می‌تواند انجام شود. در صورت بیماری ایدز با علامت یا عفونت HIV بی‌علامت همراه با نقص ایمنی شدید، تزریق واکسن تب زرد ممنوع است.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید