چگونه به کودکتان یاد بدهید وقتی هدیه می‌گیرد مؤدبانه تشکر کند

چگونه به کودکتان یاد بدهید وقتی هدیه می‌گیرد مؤدبانه تشکر کند

چطور به کودکان یاد بدهیم از هدایایی که دریافت می‌کنند تشکر کنند و برای توانایی تشکر کردن کودکان باید چه چیزهایی را در نظر گرفت؟ در این مطلب با این موضوع که چگونه به فرزند خود بیاموزیم هنگام هدیه گرفتن تشکر کند و مؤدب باشد، آشنا شوید.

درک کودکان چهار تا هشت ساله از تشکر کردن برای هدایا

برای توقع داشتن رفتار خوشایند به کودک، ابتدا باید آن را یادشان داد و برای یاد دادن هر چیزی به بچه‌ها، اول باید سن آنها را در نظر گرفت. پس زمان‌بندی سنی زیر را برای توانایی تشکر کردن در نظر بگیرید:

تا چهار سالگی: بسیاری از بچه‌ها می‌توانند:

  • برای هدیه‌ای که حضوراً دریافت کرده‌اند با گفتن «ممنونم» تشکر کنند.
  • به والدین در نوشتن یادداشت کمک کنند.

تا هشت سالگی: بسیاری از بچه‌ها می‌توانند:

  • از اظهار نظرهای گستاخانه در مورد هدایا خودداری کنند.
  • همیشه برای هدیه‌ای که حضوراً دریافت کرده‌اند با گفتن «ممنونم» تشکر کنند.
  • با یادآوری شما یادداشت تشکر بنویسند.

راهکارهایی برای آموزش تشکر کردن بعد از گرفتن هدیه به کودک

فرض کنید کودکتان در حال باز کردن انبوه کادوهای تولدش است، تمام نگاه‌ها به سمت او معطوف شده، او یکی از هدیه‌هایش را باز می‌کند، نگاهی می‌اندازد و بعد با لحنی شکایت‌آمیز می‌گوید: «من از اینا دارم»! برای جلوگیری از این صحنه‌ها و اتفاقات چه کار باید کرد:

سرمشق خوبی باشید: بهترین راهکار شما این است که وقتی خودتان هدیه‌ای می‌گیرید، قدردانی خود را نشان دهید. اگر کودکتان نقاشی‌ای برای شما می‌کشد یا در کاری به شما کمک می‌کند، از او تشکر کنید و به ویژگی خاصی در مورد هدیه یا کمکی که کرده است و شما دوست داشتید، اشاره کنید.

در خرید هدیه‌های گران زیاده‌روری نکنید: یک راه خیلی مؤثر دیگر برای کمک به فرزندتان برای ارزش دادن به هدیه‌هایش این است که او را با خریدهای بیشمار زیاده‌خواه نکنید. ممکن است وسوسه شوید که او را غرق اسباب‌بازی و اشیای مادی کنید، اما زیاده‌روی در این کار باعث خوشبختی نمی‌شود و اغلب باعث می‌شود کودکان کمتر قدردان چیزهایی که دارند، باشند. بنابراین، هنگامی که تولد فرزندتان است، به جای دو جین اسباب‌بازی، فقط یکی یا دوتا به او بدهید، یا به جای هدیه‌های گران‌قیمت، چیزهای ارزان‌تر را انتخاب کنید. از همه چیز گذشته، آنچه بیشتر بچه‌ها از والدین خود می‌خواهند و قدردان آن خواهند بود، وقت گذراندن با یکدیگر است.

بگذارید خودش مسئول باشد: اگر فرزندتان پول توجیبی می‌گیرد، بگذارید مسئول خرید اسباب‌بازی‌هایی باشد که می‌خواهد. وقتی پول خودش باشد که خرج می‌کند، نسبت به چیزهایی که می‌خرد دقت بیشتری به خرج می‌دهد. حتی می‌توانید او را ترغیب کنید که بخشی از پول‌ توجیبی خود را برای امور خیریه پس‌انداز کند. اگر توضیح دهید که چرا این درخواست را دارید، در واقع به شیوه‌ای ظریف و مؤثر به فرزندتان یاد می‌دهید که چرا زندگی بهتری از بسیاری از افراد دیگر دارد و این باعث می‌شود احساس قدردانی از آنچه دارد، در او تقویت شود.

کودکان کوچک‌تر را قبل از مهمانی آماده کنید: به عنوان مثال، فرزندتان را بنشانید و به او بگویید: «توی تولدت هدیه می‌گیری. همه دوست دارن که ببینن تو هدیه‌شون رو باز می‌کنی و مؤدبانه اینه که بگی «ممنونم»، حتی اگه اون هدیه رو دوست نداشته باشی». اما یادتان باشد که حتی در صورت چنین توضیحاتی، باز هم منطقی نیست که انتظار کامل داشته باشیم یک کودک زیر چهار سال درک کند که چرا یک تشکر غیرصادقانه بر پاسخ صادقانه برتری دارد. پس اگر مطمئن نیستید که فرزندتان بتواند آن‌قدری که انتظار دارید، برازنده و بزرگوارانه رفتار کند، می‌توانید هدایا را پس از رفتن مهمانان باز کنید. شما همچنین می‌توانید اظهار نظر ناراضی فرزندتان را با تشکر خودتان رفع و رجوع کنید و رو به کسی که هدیه داده است بگویید: «برای عروسک ممنونم».

از رفتار خوبش تعریف کنید: به جای این‌که فقط او را هنگام بدرفتاری اصلاح کنید، وقتی مؤدب است هم از او تعریف کنید. وقتی هدیه‌ای از یکی از اقوام دریافت می‌کند و تشکر می‌کند، به او بگویید که چقدر رفتارش را دوست داشتید و چقدر فوق‌العاده و شبیه رفتار بزرگ‌ترها بوده است. موعظه كردن برای بچه‌ها مؤثر نخواهد بود. جملاتی مانند «تو باید قدر چیزهایی رو که داری بدونی!» واقعاً باعث نمی‌شود هیچ‌کس بیشتر قدرشناس باشد.

توضیح دهید: برای کودکتان توضیح دهید که اظهار نظرهای گستاخانه در مورد هدایا، مردم را می‌رنجاند، زیرا افراد هدیه‌ای را انتخاب می‌کنند تا آن شخص را خوشحال کنند. به همین دلیل است که «ممنونم» تنها حرف قابل قبولی است که می‌توانید در مورد هدیه‌ای که دوست ندارید بزنید. اما فقط گفتن «ممنونم» پایان ماجرا نیست!

به او بیاموزید برای دیگران یادداشت‌ تشکر بنویسد: به عنوان مثال فرستادن یادداشت تشکرآمیز خیلی مفید است، مخصوصاً برای هدایایی که از طریق پست ارسال شده باشد. درحالی‌که ارسال کارت تشکر ممکن است برای بستگان و دوستان بیش از حد رسمی به نظر بیاید، اما به این شکل در موردش فکر کنید که هیچ‌کس از کودک شما برای انجام این کار انتقاد نمی‌کند، اما اگر این کار را نکند، آنها ممکن است احساس کنند به آنها بی‌محلی شده است. لازم نیست که چیزی فانتزی باشد. اگر فرزندتان هنوز نمی‌تواند بنویسد، می‌تواند یک نقاشی بکشد و مادر یا پدر می‌توانند چند خطی راجع به علاقه‌اش به آن اضافه کنند.

پیشنهاد می‌شود برای بچه‌ها نوشت‌افزار شخصی تهیه کنید، حتی اگر نامه را با کامپیوتر پرینت می‌گیرید. بچه‌هایی که سواد نوشتن دارند می‌توانند یادداشت تشکر خود را آماده کنند، اما بهتر است والدین برای کمک کنار آنها بنشینند. مثلاً می‌توانید از او بخواهید که به طور مشخص از آن هدیه اسم ببرد یا توضیح دهد که پول‌هایی که هدیه گرفته است برای چه کاری هزینه خواهد شد. تا زمانی که فرزندتان کاملاً بزرگ شود، به ترغیب این عادت ادامه دهید. عادت نوشتن یادداشت‌ تشکر به طور ذاتی در کودکان به وجود نمی‌آید، اما یادداشت تشکر باعث می‌شود که هدیه‌دهنده از هدیه دادن احساس حتی بهتری داشته باشد و شما می‌توانید این را به فرزندتان توضیح دهید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط