لابیای متورم یا ورم اندام تناسلی در نوزادان دختر

لابیا قسمتی از دستگاه تناسلی زنان است و بخش اصلی قابل مشاهدهٔ دهانهٔ واژن است. این ناحیه هنگام تولد در نوزادان دختر گاهی متورم است. در این مطلب می‌توانید با علل و درمان ورم اندام تناسلی کودکتان آشنا شوید.

ورم اندام تناسلی نوزاد دختر

اگر ناحیهٔ تناسلی کودک شما هم بلافاصله پس از تولدش متورم باشد، به احتمال زیاد یا به علت مایع اضافی موجود در بدن نوزاد است یا دز اضافی هورمون‌هایی که ممکن است درست قبل از تولد از مادر دریافت کرده باشد. این ورم بی‌ضرر است و مایع اضافی پس از چند روز در ادرار او دفع می‌شود.

همچنین ممکن است متوجه شوید که دخترتان ترشحات مخاطی و شاید کمی ترشح خونی از واژن دارد که این نیز ناشی از هورمون‌های دریافتی از مادر کودک است. گاهی اوقات اندکی کبودی ناشی از فرایند زایمان نیز وجود دارد و تمام اینها بی‌‌خطر است و طی چند روز از بین می‌رود.

اگر ورم بعد از چند روز همچنان ادامه داشته باشد، لازم است آن را با پزشک مطرح کنید. دلایل احتمالی برای ورم ادامه‌دار شامل یک گرهٔ لنفاوی متورم در یک یا هر دو طرف ناحیه‌ٔ کشالهٔ ران است و نوع کلاسیک «هیپرپلازی مادرزادی آدرنال» نام دارد.

هیپرپلازی مادرزادی آدرنال کلاسیک زمانی اتفاق می‌افتد که یک کودک مقدار بیش از حدی از هورمون‌های مردانه تولید کند که منجر به ظاهر غیرطبیعی ناحیهٔ تناسلی هنگام تولد می‌شود. به عنوان مثال، ممکن است اندام‌های تناسلی یک نوزاد دختر ابتدا بیشتر مردانه به نظر برسد تا زنانه و ممکن است کلیتوریس نیز بزرگ شده باشد.

توده‌‌های سفت در ناحیهٔ تناسلی نوزاد دختر و فتق کشالهٔ ران

اگر توده سفت و دراز باشد، ممکن است فتق کشاله‌ٔ ران باشد. این به معنای آن است که یک حلقه از روده‌های کودک از طریق دیوارهٔ شکم به زیر لابیا یعنی پوست شل یا لبه‌های موجود در مجرای واژن رانده شده است. فتق کشاله‌ٔ ران نیز می‌تواند در میانه یا قسمت بالای ران ظاهر شود.

فتق‌ کشاله‌ٔ ران در پسران بسیار شایع‌تر از دختران است، اما در دختران هم رخ می‌دهد. در موارد نادر، توده‌ای که شبیه یک سنگ مرمر گرد و سفت در زیر پوست به نظر می‌رسد، تخمدانی است که به قسمت لابیا حرکت کرده است و باید به جای خود در نزدیکی رحم برگردانده شود.

هر دوی این مشکلات را می‌توان با جراحی‌های جزئی که به ندرت نیازمند بستری شبانه در بیمارستان هستند رفع کرد، پس نگران نباشید و با آگاهی و شناخت درست فقط به پزشک کودکتان مراجعه کنید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط