کودکم مرا می‌زند، چطور او را از این کار بازدارم؟

کودکم مرا می‌زند، چطور او را از این کار بازدارم؟

هرچند بچه‌ها حق دارند از بدن خود برای بیان احساساتشان استفاده کنند، اما حق ندارند به کسی آسیب برسانند و حتی اگر شما معمولاً بقیه‌ٔ رفتارهای نادرست کودک نوپایتان را نادیده می‌گیرد و کاری برای آنها نمی‌کنید، باید در این مورد حد و مرز بگذارید و هرگز نپذیرید که کودک نوپایتان از روی عصبانیت شما را بزند. اما چطور این کار را بکنید؟

قطعاً این موضوع بدان معنا نیست که وقتی کودک نوپایتان شما را می‌زند، اشکالی ندارد که شما هم او را بزنید. اگر فرزندتان شما را بزند و شما متقابلاً او را کتک بزنید یا به صورت فیزیکی او را تأدیب کنید، فقط به او می‌آموزید که خشونت راهی قابل‌ قبول برای ابراز احساساتش یا به دست آوردن چیزی است که می‌خواهد. به جای آن، دست‌های کودک نوپا را بگیرید و بگویید: «زدن نداریم. من می‌دونم که عصبانی هستی، اما ما کسی رو نمی‌زنیم. زدن درد داره.» اگر می‌توانید حدس بزنید که کودکتان در آستانه‌ٔ زدن شماست، پیشاپیش او را متوقف کنید و با قاطعیت به او بگویید «نه»!

برخی کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که والدین به فرزندان عصبانی خود راهی بی‌ضرر برای «برون‌ریزی» خشم فروخوردهٔ خود نشان دهند، مانند مشت زدن به یک بالش مخصوص، اما این کار هم اشتباه است. خشم یک احساس است و احساسات هم «فرسوده و ضعیف» نمی‌شوند. در حقیقت، بر اساس تحقیقات اخیر روشن شده است که «خشونت بی‌ضرر» عبارتی متناقض و بی‌معنی است. کودک نوپایی که تشویق می‌شود از روی خشم بالش خود را مشت‌باران کند، بیشتر و نه کمتر احتمال دارد که مشت زدن به یک فرد را به عنوان جایگزینی قابل‌‌ ‌قبول برای آن ببیند.

برای اطلاع بیشتر مطلب مدیریت خشم مادرشو را بخوانید.

وقتی کودک نوپایتان تهاجمی رفتار می‌کند، مطمئن شوید او می‌فهمد این احساس عصبانیت او نیست که شما محکوم می‌کنید و ناپسند می‌دانید، بلکه شکل بیان خشونت‌آمیز اوست. به او نگویید که نباید عصبانی شود یا نباید عصبانیتش را نشان دهد، بلکه احساس او را خیلی ساده به رسمت بشناسید و شاید حتی با آن همدردی کنید، اما بعد به او یادآوری کنید که بسیار راحت‌تر و سازنده‌تر است اگر از کلمات برای گفتن چیزی که ناراحتش کرده استفاده کند. به او کمک کنید که ابراز عصبانیت خود به صورت کلامی را تمرین کند. به او نشان دهید که وقتی بتواند در مورد عصبانیتش صحبت کند، شما دو نفر می‌توانید برای هر چیزی که او را ناراحت کرده است، راه‌حلی پیدا کنید.

برای پرورش و کنترل هوش هیجانی بالا در کودکان، مطلب مادرشو در این باره را ببینید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید