جدول زمانی آموزش استفاده از توالت و دستشویی رفتن کودکان

جدول زمانی آموزش استفاده از توالت و دستشویی رفتن کودکان

هر کودکی به شکل متفاوتی رشد می‌کند و کودک شما استفاده از توالت و دستشویی را طبق برنامه‌ٔ زمانی خودش یاد می‌گیرد. در این فاصله، بدن کودک در حال رشد است تا او را برای پشت سر گذاشتن و خلاصی از پوشک آماده کند. اما با اینکه هر کودکی متفاوت از دیگری است، در این مطلب با جدول زمانی‌ای که اطلاعاتی کلی‌ از تغییرات فیزیکی فرزندتان در راه رسیدن به دو نقطه‌‌ٔ عطف «خشک ماندن در طول روز» و سپس «خشک ماندن طی شب» به شما می‌دهد‌ آشنا شوید.

تولد تا هشت ماهگی

در این سن‌ها کودک نمی‌تواند مثانه یا حرکات روده‌ٔ خودش را کنترل کند و در واقع حتی از آنها آگاه نیست. او در پاسخ به یک واکنش طبیعی و غیرارادی ادرار و مدفوع می‌کند و نه بر اساس انتخابی آگاهانه.

کودک به دفعات و حتی تا ۲۰ بار در روز دفع ادرار دارد. فعالیت‌هایی مانند تغذیه، حمام کردن، تعویض پوشک و حتی قلقلک می‌تواند او را به ادرار کردن وادارد.

۹ تا ۱۲ ماهگی

دفعات ادرار کردن کودک به تدریج شروع به کاهش می‌کند، زیرا اندازه‌ٔ مثانه‌ٔ او بزرگ‌تر شده است و می‌تواند مقدار بیشتری ادرار را در خود نگه دارد. او همچنین مقداری کنترل روی برخی عضلاتی که ادرار را در مثانه نگه می‌دارد پیدا می‌کند.

۱۲ تا ۱۸ ماهگی

کودک شما شروع به شل کردن آگاهانه‌ٔ مثانه‌ٔ خود برای کاهش حس «پر بودن» آن کرده است. در مورد احساس نیاز او به مدفوع نیز همین تغییر وجود دارد و تا ۱۵ ماهگی، ممکن است کودک نوپای شما آگاه باشد که خود را کثیف یا خیس کرده است. اما از نظر فیزیکی به اندازه‌ای بالغ نشده است که بتواند مدفوع یا ادرار خود را نگه دارد.

در مورد آموزش دستشویی رفتن دخترها بدانید.

۱۸ تا ۲۴ ماهگی

کودکتان احتمالاً هنوز برای آموزش رسمی استفاده از توالت خیلی کوچک است. اما شاید علائم اولیه‌ٔ آماده شدن او را مشاهده کنید.

بین ۱۸ تا ۲۴ ماهگی، ارتباطاتی بین مغز، اعصاب نخاع و عضلات مثانه‌ٔ کودک ایجاد می‌شود. این تغییر باید اتفاق بیفتد تا او بتواند برای استفاده از توالت آموزش ببیند.

در همان زمان، مهارت‌های زبانی فرزند شما در حال رشد است. ممکن است به شما بگوید که چه موقع در شرف ادرار یا مدفوع کردن است و تفاوت این دو را درک خواهد کرد و وقتی کارش تمام شد، حتی ممکن است به شما بگوید که پوشک او باید عوض شود.

کودک ممکن است شروع به صحبت کردن در مورد توالت کند و شروع به نشستن روی لگنی در سایز خودش کند و احتمالاً با لباس‌هایی که به تن دارد. او همچنین در حال کامل کردن مهارت‌هایی است که برای استفاده‌ٔ مستقل از توالت در آینده حیاتی خواهند بود. به عنوان مثال، قدرت و هماهنگی دست‌ها که در نهایت برای بالا و پایین کشیدن لباسش نیاز خواهد داشت.

در مورد آموزش دستشویی رفتن پسرها بدانید.

دو تا سه سالگی

در این بازه‌ٔ زمانی کودک در حال یادگیری کنترل فیزیکی مثانه و روده‌‌اش است و می‌تواند آماده‌ٔ شروع آموزش توالت باشد. اما شروع خیلی زودهنگام می‌تواند آموزش توالت را برای هر دوی شما استرس‌آور کند، پس زودتر از آمادگی خود کودک برای آموزش عجله نکنید.

یادگیری خشک ماندن در طول روز می‌تواند حدود شش ماه طول بکشد، اما باید هنوز هم انتظار خرابکاری‌ها را داشته باشید. خشکی شب دیرتر اتفاق می‌افتد و ممکن است چند ماه یا حتی چند سال طول بکشد تا کودک یاد بگیرد شب‌ها خشک بماند.

مطلب علائم آمادگی آموزش توالت در دو سالگی، راهنمایی‌هایی در این مورد به شما می‌دهد.

سه تا چهار سالگی

بیشتر کودکان در چهار سالگی در طول روز خشک می‌مانند اما اگر فرزند شما یکی از آنها نیست، لازم نیست نگران باشید. همچنین به خاطر داشته باشید که توانایی خشکی شب اغلب ماه‌ها یا حتی سال‌ها دیرتر از خشکی روز رخ می‌دهد.

به عنوان بخشی از روتین دستشویی رفتن، ممکن است کودک شما در بالا و پایین کشیدن لباس خود، شست‌وشو و تمیز کردن خودش و شستن دست‌هایش به کمک نیاز داشته باشد.

اگر چندین هفته به طور مداوم با پوشک آموزشی خشک از خواب بیدار می‌شود، شاید وقتش باشد که ببینید آیا می‌تواند بدون پوشک آموزشی بخوابد یا خیر. اطمینان حاصل کنید که تشکش به خوبی محافظت شده است و اگر تشکش را خیس کرد مطمئن شوید که می‌داند این طبیعی است و تقصیر او نیست.

چهار تا پنج سالگی

فرزند شما احتمالاً می‌تواند از پس بیشتر جنبه‌های دستشویی رفتن در طول روز، مانند پایین و بالا کشیدن لباسش، شستن و خشک کردن خود و شستن دست‌ها بربیاید.

شب‌ها داستان متفاوتی دارد و ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد تا کودکتان شب‌ها خشک بماند. خیس کردن رختخواب بسیار رایج است و معمولاً خودبه‌خود برطرف می‌شود.

شش تا هشت سالگی

برخی از بچه‌ها، به خصوص آنهایی که یکی از والدینشان سابقه‌ٔ خیس کردن رختخواب در کودکی را داشته‌اند، هنوز به زمان بیشتری نیاز دارند تا بدنشان رشد کند و بتوانند شب‌ها خشک بمانند.

اگر کودک شما در هفت سالگی هنوز تختش را خیس می‌کند، بد نیست اگر با پزشک او یا یک شخص آگاه در مورد روش‌های مقابله با خیس شدن رختخواب صحبت کنید.

در مورد شب‌ادراری کودکان بیشتر بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط