ریفلاکس معمولی یا برگرداندن شیر در نوزاد زودرس

ریفلاکس معمولی یا برگرداندن شیر در نوزاد زودرس

بیشتر کودکان استفراغ خفیف نوزادی دارند یا اغلب شیر را بالا می‌آورند، اما برخی از آنها این کار را بیشتر از معمول می‌کنند. این بالا آوردن زیاد شیر را ریفلاکس می‌نامند. ریفلاکس، شکل کوتاه شده و خفیف ریفلاکس معده به مری یا همان GERD است. بیشتر کودکان بعد از چند ماه از آن رها می‌شوند و فقط تعداد بسیار اندکی از کودکان پس از یک سالگی هم شیر بالا می‌آورند. ریفلاکس در میان نوزادان زودرس نیز شایع است که در این مطلب می‌توانید با عارضۀ ریفلاکس در نوزادان زودرس و راهکارهایی برای بهبود و رفع آن آشنا شوید.

عارضۀ ریفلاکس

به‌طورکلی در این عارضه، غذا از دهان و مری وارد معده می‌شود و وقتی غذا به معده رسید، از مسیر مری به دهان برگشت داده و از دهان خارج می‌شود. گاهی نیز ریفلاکس و برگشت محتویات معده به مری روی می‌دهد ولی استفراغی در کار نیست و مشاهده نمی‌شود. بیشتر کودکانی که ریفلاکس دارند، خودشان کمتر از والدینشان اذیت می‌شوند، زیرا این کودکان به شکل طبیعی رشد می‌کنند و مشکلی نخواهند داشت، اما گاهی و برای تعداد کمی از انها نیز، ریفلاکس جدی‌تر و نیازمند مصرف دارو خواهد بود که این موارد را باید پزشک کودکتان تشخیص بدهد.

راهکارهایی برای بهبود رفع ریفلاکس در نوزاد زودرس

اگر نوزاد زودرستان در بخش مراقبت‌های ویژۀ نوزادان ریفلاکس داشته، ممکن است پرستاران به شما یاد داده باشند که نوزاد را در چه وضعیتی در آغوش بگیرید و به او شیر بدهید تا بالا آوردن شیر را به حداقل برسانید. راهکارهایی در مورد تغذیۀ نوزادان زودرسی که رفلاکس دارند وجود دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

  • در طول شیردهی پشت نوزاد را راست نگه دارید.
  • بعد از هر وعده تغذیه، نوزاد را تا مدتی عمودی نگه دارید.
  • مرتب نوزاد را آروغ دهید، به ویژه اگر با شیشه‌شیر به او غذا می‌دهید.
  • در صورت استفاده از شیشه‌شیر، یک سرشیشۀ مناسب نفخ را روی شیشه‌شیر امتحان کنید تا کودک هوای کمتری ببلعد.
  • نوزادتان را بعد از تغذیه و در بیشتر اوقات شبانه‌روز بدون حرکت نگه دارید و زیاد تکانش ندهید.

موارد نیازمند مراجعه به پزشک

گاهی علائمی وجود دارد که ممکن است به معنای آن باشد که کودکتان مشکل دیگری دارد که لازم است فوراً با پزشک تماس بگیرید:

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط