ناتوانی مادران در شیردهی به نوزاد

ناتوانی مادران در شیردهی به نوزاد

برخی از مادران به دلایل پزشکی یا ناتوانایی‌های مشخصی نمی‌توانند به نوزادشان شیر بدهند. هر دلیلی برای این اتفاق وجود داشته باشد، اگر تمام سعی خود را برای شیردهی به کودک کرده‌اید و از ماما، پزشک خود و متخصص اطفال نیز کمک خواسته‌اید و تمام گزینه‌های موجود را نیز امتحان کرده‌اید ولی موفق نشده‌اید راهی پیدا کنید، مطمئن باشید که تصمیم درستی برای خود و کودکتان گرفته‌اید. همچنین یادتان باشد که یک مادر خوب بودن فقط در شیردهی به نوزاد خلاصه نمی‌شود. در این مطلب می‌توانید با نکاتی برای کنار آمدن مادران با این اتفاق آشنا شوید.

کنار آمدن با احساس ناتوانی در شیردهی

برای رفع احساس ناتوانی و کنار آمدن با آن، راه‌حل‌هایی وجود دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

به خودتان سخت نگیرید: اگر شما از زمان بارداری مصمم بوده‌اید که نوزاد را با شیر خودتان تغذیه کنید، احتمالاً اکنون احساس ناامیدی می‌کنید. درست مثل مادرانی که زایمان طبیعی را انتخاب می‌کنند، اما در نهایت به جراحی سزارین نیاز پیدا می‌کنند. زنانی که می‌خواهند شیردهی کنند اما نمی‌توانند، اغلب به نوعی احساس شکست می‌کنند و ممکن است خودشان را سرزنش کنند. سعی کنید به خودتان بیش از حد سخت نگیرید و از کودکتان غافل نشوید.

با احساستان راحت باشید: اجازه دهید احساس غم، عصبانیت یا هر احساس دیگری که دارید، خود را نشان دهد. شما حق دارید برای این اتفاق کمی ناراحت باشید تا کم‌کم با آن کنار بیایید، اما مدام به خودتان نگویید که باید یک روز دیگر یا یک وعدۀ دیگر هم تلاش می‌کردید.

با پزشکتان صحبت کنید: اگر در طول مدت رفع مشکلات خود در شیردهی با یک پزشک متخصص مشورت می‌کردید، اکنون نیز با او صحبت کنید و در مورد گفتن احساسات خود صادق باشید. او به احتمال زیاد سخنان تسلی‌بخشی برای شما دارد و می‌تواند در صورت لزوم شما را به یک مشاور ارجاع دهد.

احساسات خود را بیان کنید: همسر شما، دوستان نزدیک و اعضای خانواده نیز می‌توانند سنگ صبور و شنوندۀ خوبی برای احساسات شما باشند، پس بهتر است بدون احساس خجالت یا فکر این که مزاحمشان هستید با آنها درد دل کنید.

با نوزادتان پیوند عاطفی برقرار کنید: درست است که شیردهی یک راه فوق‌العاده برای تقویت ارتباط عاطفی شما با کودک است، اما تنها راه نیست. به یاد داشته باشید که رابطۀ شما با کودک تنها بر پایۀ توانایی شما برای شیردهی نیست. مطمئن باشید این موضوع که وقتی نوزادتان گریه می‌کند، چگونه به او پاسخ می‌دهید یا چقدر او را در آغوش می‌گیرید و با او بازی می‌کنید بیشتر از روش تغذیۀ او مهم است. پس بهتر است واقع‌بین باشید و راه‌های دیگری برای پیوند با نوزادتان پیدا کنید.

احساس گناه نکنید و دلسرد نشوید: احساس گناه شما ممکن است ناشی از این واقعیت باشد که می‌دانید اگر شیردهی را متوقف کنید، فواید سلامت بلندمدتی را از کودک خود دریغ کرده‌اید، اما خیلی بهتر است اگر به جای فکر کردن به آن سعی کنید دلسرد نشوید و در عوض از دانش پزشکتان یا متخصص اطفال و تجربه‌های درست و مثبت مادران شیرده در این زمینه بهره بگیرید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط