کمک گرفتن از اطرافیان پس از تولد نوزاد زودرس

کمک گرفتن از اطرافیان پس از تولد نوزاد زودرس

پس از به دنیا آمدن یک نوزاد زودرس، برخی اقوام و دوستان برای کمک کردن و پشتیبانی از شما به کمکتان می‌آیند. آنها معمولاً می‌دانند که چطور با نیازهای شما هماهنگ شوند و تسلی و دلگرمی زیادی فراهم کنند؛ قدر داشتن این افراد در کنارتان را بدانید. اما گاهی نیز برخی نزدیکانتان ممکن است از روبه‌رو شدن با شما معذب شوند یا ممکن است به جای قوت قلب مرتب حرف‌های ناراحت‌کننده بزنند. گرچه بیشتر اطرافیانتان نیت خیر دارند، اما همه نمی‌دانند که چطور باید از شما پشتیبانی کنند. در این مطلب می‌توانید با راهکارهایی برای گرفتن کمک مناسب از اطرافیان آشنا شوید.

راهکارهایی برای کمک گرفتن از دیگران

برای راهنمایی دوستان و خانواده‌تان برای کمک به شما روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید آنها را امتحان کنید. برخی از این راهنمایی‌ها شامل موارد زیر است:

نیازهایتان را به آنها بگویید: کمک کردن در خرید مواد غذایی، تمیز کردن خانه یا مراقبت از کودکان دیگرتان می‌تواند برای شما کمک بزرگی باشد و انجام این کارها نیز اغلب برای کسانی که می‌خواهند کمک کنند راحت است، اما اطرافیان اغلب نمی‌دانند چطور شروع به این کارها کنند یا شاید به خودشان اجازۀ دخالت ندهند، مگر اینکه خیلی مشخص از آنها درخواست کنید.

با اطرافیانتان راحت باشید: به یاد داشته باشید که خانواده و دوستان‌ از رفتارهای شما برداشت‌های خودشان را می‌کنند که طبیعی است و اگر احساس ناراحتی و اندوه خود را پنهان کنید، ممکن است نتیجه بگیرند که اوضاع خوب است و مشکلی وجود ندارد، مگر اینکه واقعیت را به آنها بگویید تا در صورت لزوم و خواست شما در کنارتان باشند.

فکرهای آزاردهنده نکنید: همیشه فرض را بر این بگذارید که اظهار نظرهای بی‌ملاحظه برای آزردن شما گفته نمی‌شود. با ملایمت به دیگران بگویید که چه زمانی حرفشان آزاردهنده است تا کمتر باعث کدورت شود. همچنین وقتی اطرافیان کمکی می‌کنند یا با صحبت‌هایشان به شما دلگرمی می‌دهند، قدردانی‌تان را خیلی واضح با گفتن چند جملۀ دلچسب نشان دهید.

با آنها روراست باشید: در مورد احساسات و عواطف خودتان و وضعیت نوزادتان، صادق و روراست باشید. می‌توانید برایشان کاملاً روشن کنید که از آنها انتظار ندارید مشکل شما را حل کنند، بلکه در حال حاضر فقط یک سنگ صبور دلسوز می‌خواهید.

نگران ناراحتی دیگران نباشید: دیگران خودشان با احساساتشان کنار می‌آیند، همان‌طور که شما از پس احساساتتان برمی‌آیید، پس مشکل را پیچیده‌تر نکنید و نگران کسی غیر از خود، همسر و کودکتان نباشید. وقت برای نگرانی‌های دیگر و رفع کدورت‌ها هست.

از پیغام‌گبر استفاده کنید: می‌توانید روی پیغام‌گیر تلفن یک پیام بگذارید و اطلاعاتی را که می‌خواهید با دیگران در میان بگذارید، روی آن ضبط کنید. با این کار می‌توانید حریم خصوصی‌تان را حفظ کنید و دیگران را هم بی‌خبر و نگران نگذارید.

محدودیت‌هایی ایجاد کنید: با ملایمت اما قاطعانه به کسانی که احساس بدی می‌دهند یا تقاضاهای نامعقولانه می‌کنند، بگویید که اکنون زمان مناسبی برای شما نیست و وقتی اوضاع بهتر شد با آنها صحبت می‌کنید. به افرادی تکیه کنید که بتوانید روی آنها حساب کنید، نه افرادی که در بدترین شرایط زندگی شما، فقط به فکر کم و زیاد شدن ویژگی‌های احساسی خودشان هستند.

اگر از نزدیکانتان کمک و پشتیبانی کافی را دریافت نمی‌کنید، می‌توانید از آشنایان، اقوام و دوستان دورتر مثل دیگر والدینی که کودکشان در بخش مراقبت‌های ویژه است، پزشکان و مشاوران حرفه‌ای کمک بگیرید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط