۳۱ ماهگی: نقاشی کشیدن

در ۳۱ ماهگی کودکتان چه می‌گذرد؟ در این مطلب با بخشی از روزهای زندگی فرزندتان در ۳۱ ماهگی‌اش آشنا شوید.

نقاشی‌ها

به زودی متوجه تغییراتی در خط‌خطی‌های فرزندتان خواهید شد. هنگامی که یک کودک نوپا برای اولین بار، یعنی حدود ۱۲ تا ۱۵ ماهگی یاد می‌گیرد تا روی کاغذ خطی بر جا بگذارد، تمام کاری که می‌تواند انجام دهد گرفتن مدادشمعی در دستش است و او از تمام مشت خود برای نگه داشتن آن استفاده کرد.

کودک به تدریج به کشیدن خطوط صاف و مارپیچ تصادفی پیشرفت می‌کند و هنوز بیشتر قدرت حرکت قلم از مچ دستش می‌آید اما، در حدود دو سال و نیمگی، انگشتان بچه‌ها چابکی بیشتری پیدا می‌کنند. او اکنون می‌تواند مدادشمعی را بین انگشت شست و انگشتان دیگر خود نگه دارد. این به او امکان کنترل بهتری روی قلم می‌دهد و برخی اشکال قابل تشخیص مثل دایره‌ها روی کاغذش ظاهر می‌شوند.

به کودک خود فرصت‌های زیادی برای استفاده از ابزار هنری بدهید و انواع مختلفی از آنها را فراهم کنید که برخی از این ابزار می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مدادشمعی‌های ضخیم
  • مدادهای ضخیم
  • مدادرنگی‌های ضخیم
  • ماژیک‌های پاک‌شو
  • مدادهای صابونی مخصوص حمام
  • گچ‌های بزرگ رنگی
  • آبرنگ
  • گل رس بازی
  • خمیر بازی

همچنین بهتر است خیلی درگیر این‌ موضوع که کودکتان چه چیزی کشیده نشوید، چون چگونه کشیدن است که کودک اکنون روی آن تمرکز کرده! در مورد آموزش هنر به کودکان بدانید.

نکتهٔ والدین: جایگزین‌هایی برای نه گفتن

اگر شما هم دیگر راهی برای «نه» گفتن به فرزندتان پیدا نمی‌کنید، گزینه‌های زیر را امتحان کنید:

آنچه را می‌خواهد در خیال به او بدهید: در جواب یکی از خواسته‌های معمولشان در مورد خرید اسباب‌بازی مثلاً بگویید: «کاش می‌تونستم همه‌ٔ عروسک‌های توی این مغازه رو برات بخرم! ولی امروز نمی‌تونم هیچ عروسکی بخرم. امروز عروسک خرسی رو ببریم پارک یا عروسک خرگوشی رو؟»

همدلی کنید: اگر کودکتان می‌خواهد قبل از خوردن غذایش مدام شیرینی یا بستنی بخورد که باعث می‌شود اشتهایش را از دست بدهد و غذایش را نخورد، بگویید: «من می‌دونم که چقدر دوست داری اول دسر بخوری، خوشمزه‌س! ولی مطمئنم که بستنی بعد از ناهار هم خوشمزه‌س!»

فرصت بدهید و عقب بیندازید: اگر توی پارک هستید و او نمی‌خواهد به خانه برگردد، گاهی می‌توانید با گفتن این جمله‌ها به او فرصت بیشتری برای بازی بدهید تا نشان دهید که به او حق می‌دهید و درکش می‌کنید: «می‌بینم که نمی‌خوای بریم. بیا قبل از رفتن دو دفعه‌ٔ دیگه هم سوار سرسره شو!»

قدرت شوخی را دست‌کم نگیرید: به شکلی خنده‌دار حواسش را پرت کنید. مثلاً اگر روی دیوار را خط‌خطی کرده است، بگویید: «مدادشمعی برای نوشتن روی کاغذه، نه روی دیوار! وای، وای، به این مدادشمعی نگاه کن، من نمی‌تونم جلوش رو بگیرم، خودش داره روی کاغذ دایره می‌کشه!»

در مورد جایگزین نه گفتن به کودکان بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط