روش‌هایی برای شاد بودن با بچه‌ها

روش‌هایی برای شاد بودن با بچه‌ها

بچه‌ها عاشق بازی کردن هستند و برای آنها هیچ‌چیز لذت‌بخش‌تر از بازی کردن با پدر و مادرشان نیست. لذت بردن از بازی برای بچه‌ها سن خاصی ندارد و حتی نوزادان از زمانی که بتوانند تصاویر را واضح ببینند می‌توانند بازی کنند. شاید بازی کردن با نوزادان کار عجیب و پیچیده‌ای به نظر برسد اما جالب است بدانید خیلی از فعالیت‌های روزمره‌ای که برای مراقبت از کوچولوها انجام می‌دهید می‌تواند تبدیل به یک بازی شیرین برای آنها شود. ما به شما بازی‌های ساده‌ای برای شاد کردن دلبندتان معرفی کرده‌ایم.

۱. برایش شکلک دربیاورید

این کار یکی از ساده‌ترین، کاربردی‌ترین و لذت‌بخش‌ترین بازی‌هایی است که می‌توانید با نوزاد خود انجام دهید. تحقیقات نشان می‌دهد نوزادان از دیدن چهره‌ پدر و مادرشان با چشم‌های سرشار از عشق و همراه با لبخند حتی بیشتر از بازی‌ کردن با اسباب‌بازی‌های رنگارنگ و هر چیز دیگری لذت می‌برند. پس ارتباط و ادا درآوردن با چهرهٔ خودتان نه تنها باعث شادی نوزاد می‌شود بلکه ارتباط عاطفی بین شما و کوچولو را عمیق‌تر می‌کند.

۲. با او صحبت کنید

درست است که نوزادان نمی‌توانند پاسخ حرف‌ها و سؤالاتتان را بدهند، اما شما صحبت کردن با آنها را فراموش نکنید. این کار پیوند عاطفی و ارتباطی شما را با بچه‌ها قوی می‌کند. حتی زمان تعویض پوشک زمان بسیار مناسبی برای ارتباط برقرار کردن با کوچولوهاست. به خصوص اینکه اکثر بچه‌ها عاشق تصاویر رنگی روی پوشکها هستند و شکل‌های روی بسته‌ها برای آنها جذاب است. زمان حمام کردن و غذا دادن به کوچولو هم فرصت‌های مناسب دیگری برای برقراری ارتباط هستند. بعد از سه ماهگی می‌توانید او را در آغوش بگیرید و اطراف خانه بگردانید و چیزهای مختلف را به او معرفی کنید. تحقیقات نشان داده‌اند که هر چقدر تعداد واژگانی که کودک پیش از سه سالگی از زبان والدین خود می‌شنود بیشتر باشد، سطح هوش و توانایی برقراری ارتباط او در مدرسه بالاتر می‌رود. پس در طول روز به بهانه‌های مختلف با کودک خود حرف بزنید.

۳. او را بغل کنید

فواید زیادی برای نگه داشتن نوزاد نزدیک خودتان وجود دارد. در آغوش گرفتن نوزاد باعث می‌شود او در کنار شما احساس راحتی و امنیت کند. تحقیقات بسیاری از اهمیت تقویت پیوند با نوزاد به وسیلهٔ ارتباط پوست با پوست سخن گفته‌اند و در آغوش کشیدن نوزاد سبب افزایش این ارتباط و محکم‌تر شدن پیوندها، تسهیل شیردهی، مقابله با افسردگی بعد از زایمان و تنظیم دما و ضربان قلب نوزاد می‌شود. می‌توانید روش‌های مختلف بغل کردن نوزاد را امتحان کنید و حتی از آغوشی استفاده کنید.

۴. کارهایش را تقلید کنید

معمولاً تقلید کردن صدا، حالات صورت و حرکات نوزاد برای او جذاب است. جالب اینکه این تقلیدها می‌تواند جنبهٔ آموزشی هم داشته باشد و در نهایت شیوه‌های اصولی برقراری ارتباط را به کودک آموزش دهد. این کار باعث می‌شود نوزاد بفهمد که آنچه می‌گوید و انجام می‌دهد برای شما اهمیت دارد و یاد می‌گیرد که تلاشش برای برقراری ارتباط توسط شما پاسخ داده خواهد شد. پس در دنیای کوچک کودکتان با او همراه شوید و کارهایش را دنبال کنید.

۵. همراه با حرکت دست‌ها آواز بخوانید

آواز خواندن برای نوزاد بسیار عالی است و از آن بهتر اینکه همزمان دست‌های کوچک او را به آرامی حرکت دهید. همراه با آوازهایی که کودکتان بیشتر دوستشان دارد دست‌هایش را حرکت بدهید. حرکت دست‌ها را طوری برنامه‌ریزی کنید که به رشد توانایی‌های حرکتی نوزاد کمک کند. اگر به صورت روزانه این فرایند را تکرار کنید، متوجه خواهید شد که نوزاد به محض شنیدن اولین کلمات آواز لبخند می‌زند یا خودش را برای خندیدن آماده می‌کند.

۶. یک شیء برای لمس کردن به او بدهید

نوزاد از طریق لمس کردن می‌تواند دربارهٔ بدن خود و چیزهایی که محیط اطرافش را فرا گرفته‌اند اطلاعات کسب کند. هر چقدر اجسام بیشتری را لمس می‌کند توانایی مقایسه و تشخیص سطوح مختلف و شناخت آنها در او بالاتر می‌رود. اسباب‌بازی‌های مناسبی وجود دارند که با سطوح مختلفی پوشانده شده‌اند مثل توپ‌ها، پتو‌ها، زنجیرها، زنگوله‌ها و جغجغه‌ها. پس وسایل و اسباب‌بازی مناسب سنش را در دستانش بگذارید یا بازی‌های ساده‌ای ترتیب بدهید که در آنها دست‌ها و پاهای نوزاد را روی سطوح مختلف قرار دهید.

۷. با صدای بلند کتاب بخوانید

این یک حقیقت است که هیچ زمانی برای کتاب خواندن برای نوزاد زود نیست. می‌توانید با کتاب‌هایی شروع کنید که تصاویر رنگی و ساده‌ای دارند. حتی می‌توانید هنگام غذا دادن به او کتاب‌ها یا مجله‌های خودتان را با صدای بلند بخوانید. خواندن متن می‌تواند کودک را به ارتباط زبانی، ریتم کلام، ساختار جمله و از همه مهم‌تر صدای شما عادت دهد. سعی کنید هنگام خواندن صداهای محیطی مزاحم کارتان نشوند، زیرا نوزاد هنوز توانایی تشخیص صداهای مهم‌تر را به طور کامل دارا نیست.

۸. همراه با نوزاد برقصید

ما به طور طبیعی زمانی که کودک را در آغوش می‌گیریم تا آرامش کنیم او را به آرامی به سمت عقب و جلو تاب می‌دهیم، پس چرا این کار را به یک بازی سرگرم‌کننده برای محکم‌تر کردن پیوندهایمان با نوزاد تبدیل نکنیم؟‌ رقصیدن عالی‌ترین نوع فعالیت است برای آماده شدن بدن و گسترش توانایی‌های حرکتی و بدن نوزاد طی این فرایند برای غلت زدن روی زمین نیز آماده می‌شود. پس همراه با موسیقی یا آوازی که خودتان می‌خوانید مشغول رقصیدن با نوزاد شوید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط