در مسیر خودمراقبتی

در مسیر خودمراقبتی

ما مملو از اطلاعاتی هستیم که نمی‌دانیم چقدر صحت دارند و نمی‌دانیم چه زمانی از آنها استفاده کنیم. سال‌ها قبل، اطلاعات پزشکی تنها در اختیار پزشکان بود و آنها تنها مرجع علمی اطلاعات صحیح بودند. با پیشرفت اینترنت در زندگی‌های روزمره حالا از هر جایی اطلاعاتی در مورد سلامت می‌رسد. فرقی نمی‌کند شبکه‌های اجتماعی باشد یا ایمیل شخصی ما. اتفاقی که افتاده این است که اطلاعات زیادمان جنبهٔ عکس برایمان دارند؛ بیشتر نگرانمان می‌کنند به جای اینکه آگاهمان کنند. بنابراین ما به فضایی احتیاج داریم که دانسته‌هایمان را در آن حفظ کنیم تا به مرور بتوانیم از آنها در زمان مناسب استفاده کنیم. بسیاری از اپلیکیشن‌ها برای همین طراحی شده‌اند، اینکه در زمان مناسب به شما اطلاعات صحیح و به‌روز بدهند. این اپلیکیشن‌ها در حوزهٔ سلامت پیشرفت بسیاری داشته‌اند و حالا هم در حوزهٔ‌ سلامت زنان قدم‌های خوبی برداشته شده است. یکی از این اپلیکیشن‌هایی که امروز قصد داریم بررسی کنیم اپلیکیشن بارداری مادرشو است که به عنوان یک سرویس خودمراقبتی در اختیار خانم‌ها قرار گرفته است.

مادرشو چه ابزارهایی به زنان ارائه می‌دهد؟

«مادرشو» یکی از محصولات شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار است. خود مادرشو را می‌توان به دو قسمت محتوا و ابزار تقسیم‌بندی کرد. ابزارهای مادرشو برای دو گروه از خانم‌های باردار و خانم‌هایی که باردار نیستند طراحی شده است. این بدان معناست که اپلیکیشن مادرشو برای بانوان مجرد هم بسیار کاربردی است. خانم‌هایی که باردار نیستند یا قصد بارداری دارند می‌توانند با وارد کردن تاریخ قاعدگی یک تقویم دقیق از چرخهٔ قاعدگی خود دریافت کنند. این تقویم علاوه بر مشخص کردن روز تخمک‌گذاری و روز شروع قاعدگی، دارای نکات کاربردی برای کاهش علائم پیش از قاعدگی هم هست؛ مثلاً اگر خانمی در قاعدگی کمردرد داشته باشد، اپلیکیشن‌ راه‌های کاهش این درد را در روزهای شروع قاعدگی به او یادآوری خواهد کرد.

نکتۀ قابل توجه در مورد این اپلیکیشن این است که به زبان فارسی و برای بانوان فارسی‌زبان طراحی شده و تقویم شمسی این اپلیکیشن هم استفاده از آن را برای کاربران راحت‌تر کرده است.

بدون اغراق می‌توان گفت ابزارهای مخصوص زنان باردار در این اپلیکیشن خود به تنهایی می‌توانند یک اپلیکیشن جداگانه و کاربردی باشند. به عنوان نمونه خانم‌های باردار این امکان را دارند که تاریخ تقریبی زایمان را از اپلیکیشن دریافت کنند و اگر قد و وزن خود را وارد کنند، می‌توانند علاوه بر دریافت میزان BMI یک برنامهٔ دقیق برای وزن‌گیری در طول بارداری داشته باشند؛ مثلاً اپلیکیشن به یک خانم با شاخص ۱۹ می‌گوید که در هر ماه باید چقدر وزن زیاد کند و برای این‌ کار یک نمودار رسم می‌کند. این امکان از آن جهت اهمیت دارد که می‌تواند مانع افزایش نگرانی‌ مادر بابت چاقی یا لاغری در طول بارداری شود.

در بارداری خانم‌ها علائم مختلفی دارند؛ تهوع، کمردرد یا یبوست تنها بخشی از این علائم هستند و خیلی از خانم‌های باردار دائماً دنبال راهی برای کاهش آن می‌گردند. این نیاز در اپلیکیشن مادرشو به صورت نکات روزانه و مقاله‌های مرتبط برای کاهش علائم پوشش داده شده است. تاریخ سونوگرافی‌ها و آزمایش‌های بارداری یکی دیگر از نگرانی‌های مادران باردار است و برای این نیاز هم یادآور سونوگرافی‌ها طراحی شده است.

هفته به هفتهٔ مادرشو هم به زنان باردار نکاتی راجع به هر هفتهٔ بارداری می‌دهد. مثلاً اپلیکیشن در هفتهٔ ۳۸ بارداری به مادر باردار می‌گوید که جنین او اندازهٔ یک خربزه است و مادر باردار باید معاینات ششم بارداری را انجام دهد. علاوه بر اینها این اپ نکاتی در مورد زندگی خانم در هفتهٔ ۳۸ و همچنین مقاله‌های مرتبط را به او یادآور می‌شود.

مادران چه اطلاعاتی را می‌توانند از مادرشو کسب کنند؟

یکی دیگر از بخش‌های مادرشو که سعی شده جامع و کامل باشد بخش محتوای متنی و تصویری این اپلیکیشن است که در بخش‌های مقالات، سؤالات و ویدیوها تقسیم می‌شود. به جرأت می‌توان گفت که یکی از موثق‌ترین منابع اطلاعات عمومی پزشکی زنان به زبان فارسی را می‌توان در مادرشو پیدا کرد. تیم محتوای این شرکت متشکل از مترجم، مؤلف و پزشکانی است که صحت مقاله‌ها را تأیید می‌کنند. 

تفاوت مادرشو با دیگر اپلیکیشن‌های مشابه در چیست؟

از مهم‌ترین ویژگی‌های مادرشو می‌توان به طراحی بسیار کاربردی و رابط کاربری مناسب آن اشاره کرد که به کاربر اجازه می‌دهد به راحتی از امکانات آن استفاده کند. همچنین این اپلیکیشن جای بسیار کمی می‌گیرد و مصرف باتری کمی دارد. جالب توجه است که پس از یک‌ بار آنلاین‌ شدن و لود‌ کردن محتوای درون اپلیکیشن، کاربر می‌تواند به‌ صورت آفلاین نیز از آن مطالب استفاده کند.

جامعیت مطالب مادرشو را می‌توان یکی دیگر از نقاط قوت آن به شمار آورد. این اپلیکیشن مطالب و مراقبت‌های مربوط به زنان را از پیش از بارداری، بارداری و پس از آن صورت همه‌جانبه پوشش می‌دهد و سعی شده است تا طراحی آن مورد سلیقهٔ زنان باشد. این به این معناست که مادرشو قدم‌های بسیار مهمی در جهت فرهنگ خودمراقبتی برداشته و با ارائهٔ اطلاعات و ابزار مسیر خودمراقبتی را برای زنان هموار ساخته است.

علاوه بر امکانات بالا، کاربران می‌توانند تمامی سؤالات خود را از متخصصان مادرشو بپرسند تا در کمترین زمان پاسخ سؤالات خود را دریافت کنند. از طرفی دیگر تیم مادرشو با رصد همهٔ نظرات کاربران و بررسی نیازهای مخاطب دائماً در حال به‌روز کردن اپلیکیشن است.

مادرشو چه نقاط ضعفی دارد؟

هر اپلیکیشنی هرچند برای هدف خاصی آماده می‌شود اما می‌تواند دارای نقص‌هایی هم باشد؛ به عنوان مثال، با استفاده از برخی فیلترشکن‌ها روی گوشی ممکن است در روند کار اپلیکیشن مشکلی ایجاد ‌شود. در آخر نیز، تیم مادرشو متعهد و موظف است برای برطرف کردن تمام مشکلات موجود تلاش کند تا روزی این اپلیکیشن بدون هر ایرادی در خدمت زنان باشد.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید