هیدروسل یا ورم بیضه در پسران

هیدروسل یا ورم بیضه در پسران

هیدروسل چیست و علائم هیدروسل کدام است؟ در این مطلب می‌توانید با علائم و دلایل ایجاد هیدروسل در نوزادان و موارد نیازمند مراجعه به پزشک در رابطه با عارضۀ هیدروسل آشنا شوید.

هیدروسل

هیدروسل یک کیسۀ پر از مایع دور بیضه است که باعث ورم کیسۀ بیضه می‌شود. بروز هیدروسل در نوزادان پسر شایع است و معمولاً بدون درمان در طول سال اول زندگی از بین می‌رود. اما در پسران بزرگ‌تر و مردان بالغ، هیدروسل می‌تواند در اثر التهاب یا صدمه‌ای به کیسۀ بیضه ایجاد شود. هیدروسل معمولاً دردناک یا مضر نیست و ممکن است نیازی به درمان هم نداشته باشد. با این حال، اگر نوزاد شما ورم بیضه دارید، بهتر است به یک پزشک اطفال مراجعه کنید تا از نبود علت دیگری برای ورم مطمئن شوید. 

علائم و دلایل ایجاد هیدروسل در کودک

یک نوزاد پسر همچنین ممکن است مایع اضافی‌ای را در یک کیسه، در اطراف یک یا هر دو بیضه داشته باشد که عارضه‌ای شایع به نام هیدروسل است. هیدروسل معمولاً در چند ماه اول یا تا پایان سال اول زندگی از بین می‌رود. این ورم تنها نشانهٔ معمول هیدروسل است. ورم اندام تناسلی در نوزادان به چند دلیل شایع است. نوزادان با مایعات اضافی در بدنشان به دنیا می‌آیند.

این مایع تمایل به تجمع در قسمت‌های خاصی از بدن دارد، به ویژه صورت که باعث چشم‌های پف کرده می‌شود و در دستگاه تناسلی که باعث لبه‌های متورم واژن در دختران یا کیسۀ بیضهٔ متورم در پسران می‌شود. دُز اضافی هورمون‌هایی که نوزاد قبل از تولد از مادر می‌گیرد هم ممکن است به تورم اندام تناسلی کمک کند. نوزادان مایعات اضافی را در طول چند روز اول زندگی دفع می‌کنند که به طور معمول به از دست دادن درصدی از وزن تولد آنها منجر می‌شود.

زمان و موارد مراجعه به پزشک

اگر فرزند شما تورم کیسۀ بیضه دارد، لازم است در اولین فرصت با پزشک خود مشورت کنید. باید اطمینان کنید که ورم علت دیگری که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد، ندارد. برای مثال هیدروسل ممکن است مرتبط به یک نقطۀ ضعیف در عضلات دیوارۀ شکم باشد که اجازه می‌دهد یک حلقه از روده وارد کیسۀ بیضه شود که فتق مغبنی نامیده می‌شود و گاهی خطرناک است. همچنین اگر پزشک به شما اطمینان داد که مشکلی وجود ندارد، اما پس از یک سال این ورم ناپدید نشد یا اگر بیشتر شود، لازم است دوباره به پزشک مراجعه کنید، زیرا در برخی مواقع ممکن است لازم باشد که با عمل جراحی برداشته شود.

اگر فرزند شما به شکل اتفاقی یا بعد از ضربه‌ای که به بیضۀ او وارد شده است، دچار درد شدید و ناگهانی یا تورم ناگهانی کیسه بیضه شد، به ویژه در عرض چند ساعت بعد از ضربه، بلافاصله به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید. این علائم می‌تواند در تعدادی از عارضه‌ها مثل انسداد جریان خون در یک بیضۀ پیچ‌خورده یا همان تورشن بیضه رخ دهد. پیچ‌خوردگی بیضه باید در عرض چند ساعت از شروع علائم درمان شود تا بیضه حفظ شود و از این نظر کاملاً جنبۀ اورژانسی دارد.

گاهی نیز اگر فرزند شما تورم کیسۀ بیضه بدون درد دارد، ممکن است به یک پزشک متخصص دستگاه ادراری و اختلالات جنسی مردان که اورولوژیست نام دارد، ارجاع داده شوید. پزشک کودک به احتمال زیاد سؤالاتی را از شما می‌پرسد. آماده بودن برای پاسخگویی به آنها می‌تواند زمان بیشتری برای گفت‌وگو در مورد همۀ نگرانی‌ها به شما بدهد، پس سعی کنید در صورت وجود ورم در بیضۀ کودک، این مورد را بدون نگرانی زیاد زیر نظر بگیرید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط