گاز گرفته شدن کودک: با جای گاز چه باید بکنید؟

این موضوع که کودکی در حین بازی یا از روی کلافگی کودک دیگری را گاز بگیرد، اتفاق غیرمعمولی نیست. اما اگر کودک دیگری بچه‌ٔ شما را گاز گرفت، چه باید بکنید؟ در این مطلب با این اتفاق و راهکارهای لازم بعد از آن آشنا شوید.

اگر کودکی بچهٔ شما را گاز گرفت چه کار کنید؟

اگر کودکی بچهٔ شما را گاز بگیرد، معمولاً پوست پاره نمی‌شود و جراحت پیش‌آمده جدی نیست. اما اگر پوست کودک شکافته شود، ماجرا کمی فرق می‌کند. دهان انسان پر از باکتری است و خطر عفونت در صورت پاره شدن پوست کودکتان ۱۰ تا ۱۵ درصد است. به ویژه گزیدگی‌های جدی در صورت، دست‌ها یا اندام تناسلی می‌تواند خطرناک باشد.

اگر کودک شما گاز گرفته شده و پوستش پاره نشده است، کافی‌ست آن را با آب و صابون بشویید، اما اگر پوست پاره شده است، زخم را با صابون و آب به مدت سه تا پنج دقیقه بشویید اما آن را نمالید، سپس ناحیه را با یک باند تمیز بپوشانید. اگر خونریزی زخم ادامه دارد، با پارچه‌ای تمیز و خشک روی آن فشار وارد کنید و در صورت امکان، محل آسیب‌دیده را بالا نگه دارید.

در صورت شکافته شدن پوست، لازم است کودک را نزد پزشک ببرید. او زخم را تمیز و معاینه می‌کند و دستوراتی برای تمیز نگه داشتن زخم به شما می‌دهد. اگر گزیدگی خیلی جدی نباشد یا روی صورت کودکتان نباشد، پزشک احتمالاً ترجیح می‌دهد پوست کودک را بخیه نزند. با توجه به محل گاز و شدت آن، پزشک ممکن است دوره‌ٔ کوتاهی آنتی‌بیوتیک را برای جلوگیری از عفونت تجویز کند.

چگونه می‌توان فهمید ناحیه‌ٔ گاز گرفته‌شده عفونی شده است؟

گاز گرفتن می‌تواند باکتری‌هایی مانند استافیلوکوک و استرپتوکوک را که به طور طبیعی در دهان انسان وجود دارند منتقل کند. گزیدگی منجر به خونریزی همچنین ممکن است بیماری‌های جدی مانند هپاتیت را منتقل کند. اگر کودک شما هر یک از این علائم زیر را نشان داد، فوراً با پزشکش تماس بگیرید:

  • افزایش ورم، قرمزی یا حساسیت به لمس
  • چرک
  • تب ۳۷/۷ درجه یا بالاتر
  • رگه‌های قرمز یا احساس گرمای منشعب از محل گاز گرفته‌شده

همچنین اگر گاز گرفتگی طی ۱۰ روز بهبود نیافت، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

برای جلوگیری از گاز گرفته شدن مجدد کودک چه کار کنید؟

اگر کودک شما در مهدکودک گاز گرفته‌شده، فوراً با مربی‌اش صحبت کنید. از او بخواهید که والدین کودکی را که فرزندتان را گاز گرفت است از موضوع آگاه کند. همچنین اگر خواهر یا برادر فرزندتان او را گاز گرفته است، باید علت این رفتار را در خواهر یا برادرش بررسی کنید و هنگامی که هر کدام از آنها در کنار کودک است، بدون نشان دادن حساسیت واضح، فقط مواظبشان باشید.

مطلب مادرشو در مورد علت گاز گرفتن در کودکان را بخوانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط