آیا تغذیهٔ کودک دو تا سه ساله در طول خواب شب لازم است؟

کارشناسان اتفاق نظر دارند که در طول چند ماه اول زندگی، باید کودکتان را هر بار که در طول شب از خواب بیدار می‌شود، تغذیه کنید اما وقتی از شش ماهگی گذشت، می‌توانید آن میان‌وعده‌ٔ نیمه‌شب را حذف کنید. هدف از این کار جدا کردن غذا خوردن از خوابیدن است تا اگر کودکتان نیمه‌شب از خواب بیدار شد، دیگر برای دوباره به خواب رفتن به شما یا شیشه‌شیر وابسته نباشد. در این مطلب با چند نظر از سوی کارشناسان برای تغذیه در طول خواب شب کودکان دو تا سه ساله آشنا شوید.

نظر اول

کودک نوپایتان باید در طول روز به اندازه‌ٔ کافی تغذیه داشته باشد که نیازی به غذا خوردن در طول شب نداشته باشد. اگر به شیر دادن یک کودک نوپای دو ساله در ساعت خواب ادامه دهید، احتمال بروز مشکلات خواب را بیشتر خواهید کرد.

نظر دوم

اگر در این سن هنوز کودکتان را با شیر دادن می‌خوابانید یا او را با یک شیشه‌شیر در رختخواب می‌گذارید، به احتمال خیلی زیاد او این کار را با به خواب رفتن مرتبط کرده است و احتمال این‌که در واقع گرسنه باشد، بسیار کم است. پس وقت آن است که تغذیه‌ٔ نیمه‌شب را حذف کنید. در طول حدود یک هفته، به تدریج مقدار شیر یا شیر خشکی را که فرزندتان می‌نوشد کاهش دهید و فاصله‌ٔ بین دفعات شیردهی یا دادن شیشه‌شیر را بیشتر کنید. این کار را تا زمانی که دیگر در طول شب چیزی نخورد ادامه دهید.

نظر سوم

به فرزندتان کمک کنید قبل از خواب دندان‌هایش را مسواک بزند و نگذارید بعد از آن چیزی بخورد اما گذاشتن یک لیوان آب کنار تخت ایرادی ندارد. اگر لیوان شیری را که هنگام بیدارشدن‌های شبانه‌اش به او می‌دهید هنوز حذف نکرده‌اید، اکنون وقتش است. آن را رقیق کنید یا با آب جایگزین کنید و به تدریج دیگر هیچ چیزی به او ندهید.

نظر چهارم

برای کودکان بالای دو سال لازم نیست نگران این مسئله باشید، آنها نیازی به تغذیه در طول شب ندارند.

نظر پنجم

در این سن‌ها، کودکتان دیگر نیازی به تغذیه‌ در طول شب ندارد، اما بعضی از بچه‌ها ممکن است هنوز به مکیدن چیزی برای تسکین و به خواب بردن خود نیاز داشته باشند. اگر کودک شما این‌طور است، دادن یک شیشه آب ایرادی ندارد. بچه‌های بزرگ‌تر نیز می‌توانند میان‌وعده‌های سالمی مثل یک لیوان شیر گرم یا کمی ماست را نیز در ساعت نزدیک خوابشان بخورند و بعد دندان‌هایشان را مسواک بزنند. از دادن کافئین و هله‌هوله که می‌توانند الگوی خواب کودک را به هم بزنند، خودداری کنید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید