آیا کودکتان در به دست گرفتن اشیا و کار با آنها مشکل دارد؟

آیا کودکتان در به دست گرفتن اشیا و کار با آنها مشکل دارد؟

اگر فرزند شما هم در به دست گرفتن اشیا و کار کردن با آنها مشکل دارد، در این مطلب با علل و توصیه‌های پزشکان در این مورد آشنا شوید.

مشکل در به دست گرفتن اشیا

اگر کودک نوپایتان نمی‌تواند دندان‌هایش را بدون چند بار انداختن مسواکش برس بکشد، لازم نیست در مورد رشد او دچار نگرانی شوید! به یاد داشته باشید که در دست گرفتن و استفاده از ابزارهایی مثل مدادشمعی، مسواک یا قاشق مستلزم داشتن چند گروه عضلانی و داشتن مهارت‌های فیزیکی و ذهنی مانند قدرت بدنی، چابکی دست، بینایی و برنامه‌ریزی حرکتی، یعنی توانایی مغز در سازماندهی و اجرای حرکات است.

کودک نوپاش شما احتمالاً در حدود ۱۸ ماهگی در به دست گرفتن اشیا مهارت بیشتری پیدا خواهد کرد. پس از آن سن، اگر در گرفتن مسواک یا وسایل غذاخوری مشکلی داشته باشد یا نتواند سه یا چهار لگو را بردارد و روی هم بگذارد، می‌توانید برا مطمئن شدن از نبود مشکلی با پزشکش مشورت کنید.

علت مشکل در به دست گرفتن اشیا

بچه‌ها به دلایل زیادی می‌توانند در کسب مهارت‌های حرکتی تأخیر داشته باشند، اما اغلب به این دلیل است که تمرین کافی نداشته‌اند. برای مثال، مهارتی به نام گرفتن دوانگشتی یا حرکت گازانبری‌ را در نظر بگیرید. در حدود ۱۰ ماهگی، کودک به طور معمول می‌تواند با استفاده از انگشت اشاره و انگشت شست خود به عنوان انبر، چیزی مثل یک تکه غله‌ٔ صبحانه‌ را بردارد و آن را به دهان خود ببرد. ناتوانی از انجام این کار می‌تواند به معنای این باشد که کودک فرصت یا تشویق لازم برای پرورش این مهارت را نداشته است، زیرا همیشه کسی برای غذا دادن به او حاضر بوده است یا می‌تواند نشانهٔ یک تأخیر تکاملی قابل درمان باشد.

با این وجود، یک توضیح محتمل دیگر این است که کودکتان به عینک احتیاج دارد. شما نمی‌توانید چیزی را که نمی‌توانید ببینید، بردارید! بنابراین حتماً کودک نوپای خود را به سنجش بینایی ببرید.

همچنین تأخیر در کسب مهارت‌های حرکتی ظریف ممکن است با ناتوانی ذهنی یا یک مشکل عصبی ارتباط داشته باشد، اما بعید است که ضعف در محکم گرفتن چیزها تنها علامتی باشد که در اثر یکی از این مشکلات جدی می‌بینید.

توصیه‌های احتمالی پزشکان

کاردرمانی متمرکز بر مهارت‌های حرکتی ظریف ممکن است به کودکانی که در این زمینه ضعیف هستند کمک کند. حوزه‌ٔ وسیعی از کاردرمانی اطفال، حول کمک به کودکان در کسب این مهارت‌ها وجود دارد. البته، شما نیز در خانه باید تمام تلاش خود را برای ترغیب رشد حرکتی فرزندتان انجام دهید و مشکلات بینایی هم اغلب با عینک قابل اصلاح هستند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط