درمان یبوست بارداری

درمان یبوست بارداری

یبوست یکی از عوارض شایع بارداری است که اغلب زنان باردار به آن دچار می‌شوند اما با انجام روزانه و روتین برخی کارها و داشتن راه‌حل‌های ساده‌ می‌توان کاملاً از یبوست بارداری پیشگیری کرد که بهتر است آنها را بدانیم و سعی کنیم قبل از انجام تمام این کارها، پیشاپیش قضاوت نکنیم که نمی‌توانیم! هر قدر هم که بارداری و پایبند بودن به روتین‌های لازم علمی سخت است اما غیرقابل انجام نیست و با گذشت دو هفته تبدیل به بخشی از عادت‌های سلامت روزانهٔ شما خواهد شد.

یبوست بارداری چیست؟

عارضهٔ یبوست معمولاً اتفاقی جدی نیست اما گاهی می‌تواند علامت مشکل دیگری باشد. اگر یبوست شدید دارید که با درد شکمی همراه است یا به دنبال آن دچار اسهال یا لخته و دفع خون هستید، لازم است با پزشکتان تماس بگیرید. حرکت‌های روده و دفع سخت مدفوع می‌تواند هموروئید را بدتر و در نتیجه سیاهرگ‌ها را در ناحیۀ مقعد ملتهب کند. هموروئید می‌تواند آزاردهنده باشد، هرچند به ندرت مشکلی جدی خواهد بود و در بیشتر موارد، به زودی پس از تولد نوزاد از بین می‌رود.

علل ایجاد یبوست بارداری کدامند؟

یکی از دلایل ایجاد یبوست، افزایش هورمون پروژسترون است که حرکت ماهیچه‌های صاف کل بدن مثل ماهیچه‌های روده را کند می‌کند و همین اتفاق باعث می‌شود غذا از روده آرام‌تر عبور کند و زمانی که با بزرگ شدن رحم فشار روی رودۀ شما بیشتر ‌شود، این مشکل نیز بیشتر خواهد شد.

همچنین یبوست عارضه‌ای شایع پس از زایمان نیز هست و حتی اگر در دوران بارداری اصلاً مشکل یبوست نداشته‌اید، پس از زایمان ممکن است دچار این مشکل شوید. این حالت تا چند روز بعد از زایمان طبیعی است و جای نگرانی هم ندارد. پس لازم است به تغذیهٔ خود بعد از زایمان هم اهمیت بدهیم تا دچار مشکلات بیشتری نشویم.

چطور یبوست بارداری را درمان کنیم؟

رعایت موارد زیر می‌تواند نقش بسیار مهمی به پیشگیری از یبوست در دوران بارداری شما داشته باشد:

  • غذاهای دارای فیبر زیاد مانند غلات کامل و نان، جوی دوسر، سبزیجات و میوه‌ٔ تازه مصرف کنید.
  • آلوبخارا را یک شب در آب جوشیده و کمی سرد شده است در یخچال بگذارید و صبح آن را بخورید.
  • در طول روز ۲ کاسهٔ کوچک ماست پروبیوتیک مصرف کنید، زیرا باکتری مفید موجود در ماست پروبیوتک به‌ خوبی به مخاط روده می‏‌چسبد و مقاومت زیادی در برابر صفرا و اسید معده دارد، همچنین باکتری‌های بیماری‌زای دستگاه گوارش را نیز مهار می‏‌کند.
  • چند قاشق چای‌خوری سبوس گندم فرآوری‌نشده همراه آب و خوردنش بعد از کمی نرم شدن صبح‌ها اثر خوبی دارد.
  • در طول روز آن‌قدر آب بنوشید تا ادرارتان شفاف شود.
  • آب میوۀ کامل و طبیعی می‌تواند به رفع یبوست کمک کند.
  • به صورت منظم ورزش کنید. پیاده‌روی، شنا و یوگای بارداری می‌تواند به کاهش یبوست و گردش خون بهتر کمک کند.
  • نیاز به دفع را نادیده نگیرید، چون هرچه بیشتر صبر کنید مدفوع سفت‌تر می‌شود.
  • شکم شما معمولاً پس از وعده‌های غذایی فعال‌تر است، بنابراین پس از خوردن غذا به دستشویی بروید.
  • اگر مولتی‌ویتامین شما حاوی دُز زیادی آهن است و شما کم‌خونی ندارید، از پزشک خود دربارۀ استفاده از مکملی با آهن کمتر سؤال کنید.

همچنین اگر موارد بالا کمکی نکرد، می‌توانید از پزشک خود دربارۀ مصرف مکمل‌های فیبر یا نرم‌کنندۀ مدفوع هم سؤال کنید. اما خودسرانه هیچ دارویی، حتی استامینوفن معمولی را هم مصرف نکنید.

در مورد نوشیدن دمنوش‌ها در بارداری و داروهای ممنوع در بارداری نیز بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط