برای کم کردن تعداد سرماخوردگی‌های کودک چه می‌توان کرد؟

برای کم کردن تعداد سرماخوردگی‌های کودک چه می‌توان کرد؟

تمام کودکان سرما می‌خورند و این بخشی از زندگی تمام آنها و ماست. شما نمی‌توانید از همهٔ سرماخوردگی‌های کودکتان جلوگیری کنید اما کارهایی هست که می‌توان برای کاهش قرارگیری کودکان در معرض سرماخوردگی و افزایش قدرت دفاعی بدن آنها انجام داد که در این مطلب به برخی از آنها اشاره شده است.

تا زمانی که می‌توانید به شیردهی ادامه دهید

کارشناسان توصیه می‌کنند‌ شیردهی به کودک برای حتی دو سال هم ادامه داده شود تا از مزایای شیر مادر برای سلامت کودک بهره ببرید. اگرچه شیردهی محافظت صد درصدی در برابر عفونت نیست، اما پژوهش‌ها نشان داده است کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر از کودکانی که شیر خشک می‌خورند بیمار می‌شوند، زیرا پادتن‌هایی که در شیر مادر وجود دارند در مقابل تعداد زیادی از میکروب‌ها از کودک شما محافظت می‌کند.

شستن دست‌ها را جدی بگیرید

لازم نیست وسواس داشته باشید و هر دقیقه دست‌های خود را بشویید ولی اطمینان حاصل کنید که اعضای خانواده و دوستان شما دست‌هایشان را قبل از بغل کردن کودک می‌شویند. این کار به ویژه در مورد نوزادان چندروزه که بیشتر از کودکان یک و دو ماهه مستعد بیماری هستند، ‌اهمیت دارد. همچنین،‌ کودکانی که به مهدکودک می‌روند بیشتر از آنهایی که در خانه می‌مانند ‌سرما می‌خورند و تنها به این دلیل ساده که آنها از طریق تماس با بچه‌های دیگر،‌ در معرض میکروب‌های بیشتری قرار می‌گیرند. بنابراین شاید بد نباشد از مراقبان کودکتان بخواهید در مورد شست‌وشوی مرتب دست‌هایشان دقیق باشند و یادتان باشد که خودتان هم دست‌هایتان را بشویید،‌ به ویژه بعد از عوض کردن پوشک‌ها و قبل از آماده کردن غذای کودک که بسیار مهم است.

از قرار گرفتن در کنار افراد بیمار بپرهیزید

تا جایی که می‌توانید کودکتان را از بچه‌ها یا بزرگسالان بیمار اطرافتان دور نگه دارید. شما می‌توانید از آنها بخواهید که تا زمانی که ناقل بیماری هستند یعنی بیماری در بدن آنها هنوز در دورهٔ مسری بودن است، آمدن به خانهٔ شما را به تعویق بیندازند و مطمئن باشید که اگر افراد آگاه و باهوشی باشند درک خواهند کرد و احتمالاً خودشان پیش‌قدم خواهند شد.

سطح آب بدن کودک را بالا نگه دارید

برای کودکان زیر چهار ماه،‌ این توصیه به معنای اطمینان از ادامه دادن وعده‌های روزانهٔ تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک است. بعد از این سن و وقتی کودکتان بزرگ‌تر شد‌ می‌توانید طبق دستور پزشک کودکتان از شش ماهگی دادن آب، غذاهای کمکی و دیگر خوراکی‌ها را شروع کنید. اگر آب بدن کودکتان کافی باشد، خواهید دید که او روزانه حداقل پنج تا شش پوشک را خیس خواهد کرد.

از دود سیگار و دخانیات دوری کنید

دود و اثرات به‌جامانده از محصولات دخانی و مهم‌تر از همه دود سیگار می‌تواند کودکتان را در معرض خطر بالاتری برای عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی قرار دهد، پس از افراد سیگاری دور بمانید و فرزندتان را از جایی که کسی در آن سیگار کشیده است هم دور نگه دارید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط