آیا شنبلیله می‌تواند شیر مادر را افزایش دهد؟

آیا شنبلیله می‌تواند شیر مادر را افزایش دهد؟

بسیاری از کارشناسان طب سنتی برای سرفه، برونشیت و مشکلات سینوس از شنبلیله استفاده می‌کنند و همچنین از عصر باستان تاکنون زنان در خاورمیانه، شمال آفریقا و هند از گیاه شنبلیله برای تحریک تولید شیر استفاده کرده‌اند اما آیا این گفته و باور واقعیت علمی دارد؟ در این مطلب با اثر شنبلیله روی زیاد شدن شیر مادر آشنا شوید.

شنبلیه و زیاد شدن شیر مادر

پژوهش‌های بسیار کم موجود نشان می‌دهد که شنبلیله می‌تواند تولید شیر مادر را افزایش دهد، هرچند هیچ‌کس نمی‌داند که شنبلیله چگونه این کار را می‌کند ولی تصور بر این است که روغنی که در بذر شنبلیله وجود دارد در افزایش تولید شیر نقش دارد. اما کارشناسان نیز به طور حتمی این موضوع را تأیید نمی‌کنند، زیرا در مورد آن تحقیقات علمی کافی صورت نگرفته است.

برخی پزشکان به مادرانی که شیر کافی تولید نمی‌کنند مکمل شنبلیله را توصیه می‌کنند. برخی از مادران طی ۲۴ تا ۷۲ ساعت بعد از خوردن این مکمل، افزایش در تولید شیر را گزارش می‌کنند. بیشتر آنها نیز متوجه می‌شوند که وقتی سطح تولید شیرشان افزایش پیدا می‌کند می‌توانند خوردن آن را قطع کنند، البته تا زمانی که هر دو سینه هر دو یا سه ساعت یک بار به طور کامل خالی می‌شوند. اما اگر سینه‌ها خوب خالی نشوند، شنبلیله هم تولید کم شیر مادر را بهبود نخواهد داد.

مصرف شنبلیله برای زیاد شدن شیر مادر

در برخی کشورها مادران می‌توانند مکمل‌های بذر شنبلیله را از فروشگاه‌های غذای سالم تهیه کنند. این کپسول‌ها حاوی مقادیر متفاوتی از این گیاه هستند و اگرچه برخی برندهای این مکمل‌‌ها توصیه می‌کنند که سه بار در روز یک کپسول بخورید، اما این دز می‌تواند برای افزایش تولید شیر خیلی کم باشد و لازم باشد سه بار در روز و هر بار ۲ تا ۳ کپسول بخورید.

اما اگر مکمل شنبلیله در شهر شما پیدا نمی‌شود و در هر صورت مایلید این گیاه را در دوران شیردهی مصرف و امتحان کنید، می‌توانید خود شنبلیله را در غذاهای مختلف و یا به صورت خام بخورید. همچنین می‌توانید چای شنبلیه بنوشید. فقط اینکه چای شنبلیله اغلب طعم تلخ و ناخوشایندی دارد و به اندازهٔ ‌خوردن مستقیم گیاه هم مؤثر واقع نمی‌شود.

نکاتی هنگام مصرف شنبلیله برای افزایش شیر مادر

تعداد کمی از مادران نیز ممکن است به مکمل شنبلیله واکنش آلرژیک نشان دهند، هرچند ممکن است برای شما هیچ مشکلی به وجود نیاید اما برخی از مادران عوارضی را بعد از خوردن شنبلیله گزارش کرده‌اند. برخی از مواردی که برای خوردن شنبلیله در دوران شیردهی و برای افزایش شیر در نظر بگیرید شامل موارد زیر است:

  • ممکن است دچار اسهال شوید و وقتی دز مکمل را کم یا مصرف آن را قطع کنید، مشکل برطرف شد.
  • اگر شما دیابت دارید، ‌با احتیاط از این مکمل استفاده کنید، زیرا می‌تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد.
  • اگر باردار هستید، نباید مکمل شنبلیله بخورید، زیرا می‌تواند با تحریک رحم باعث ایجاد انقباضاتی شود.
  • شاید با خوردن آن متوجه شوید که ادرار و عرقتان بوی بدی می‌گیرد که ممکن است برایتان آزاردهنده باشد.
  • برخی مادران مبتلا به مشکلی مثل آسم نیز گفته‌اند خوردن این مکمل، آسمشان را بدتر کرد که البته واکنش جالبی است، زیرا تصور می‌شود که شنبلیله می‌تواند با کاهش تولید مخاط، آسم را بهبود دهد.

همچنین تاکنون هیچ عوارض‌ آشکاری در کودکانی که مادرانشان این مکمل را خورده‌اند دیده نشده که البته بهتر است به همین مورد اکتفا نکنید و برای مصرف هر چیز یا هر دارویی در دوران شیردهی از پزشک خود و پزشک کودکتان سؤال کنید.

در مورد کم بودن شیر مادر و زیاد بودن شیر مادر بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

بلاگ مرتبط