هفت سال و پنج ماه: وقفهٔ تربیتی

هفت سال و چهار ماهگی کودکتان تمام شده است و او حالا یک کودک هفت سال و پنج سال و پنج ماهه است. در این مطلب با بخشی از زندگی یک کودک هفت سال و پنج ماهه آشنا شوید.

وقفه‌ٔ تربیتی

اگر وقفه‌های تربیتی بخشی از روش فرزندپروری شماست، لازم است بدانید کودک شما در این سن هم برای وقفه گرفتن به خاطر رفتارهای ناپسند خیلی بزرگ نیست، مخصوصاً اگر تا این سن از این روش استفاده کرده‌اید. اما اگر وقفه‌ها را جدی نگیرد چطور؟ اگر می‌خواهید وقفه‌ها را امتحان کنید لازم است نکات زیر را بدانید:

وقفهٔ تربیتی را به شکل کامل و درست بلد باشید: به یاد داشته باشید که منظور از وقفه‌ٔ تربیتی این نیست که فرزندتان از ترس به خود بلرزد. وفقه فقط به او و شما کمک می‌کند تا آرام شود و کنترل خود را مجدداً به دست آورد. همچنین کودکتان باید از قبل بداند وقفه چیست تا بتواند هدف آن را به شکل کامل درک کند و دچار سردرگمی از رفتار شما نشود، چون مطمئناً این همه چیز را بدتر خواهد کرد. پس حتماً در مورد وقفه‌های تربیتی بیشتر و کامل بدانید و بدون تحقیق و مطالعهٔ کامل، هرگز آنها را برای کودکان استفاده نکنید.

ثبات رویه کلیدی است: نباید امروز برای رفتاری وقفه بدهید اما فردا چون خودتان خلق بهتری دارید، برای همان تخلف وقفه ندهید و اگر فرزندتان به هشدار شما توجه نمی‌کند، همیشه اخطار خود را عملی کنید. در مورد اهمیت نقش ثبات رویه در تربیت کودک خود بیشتر بدانید.

همان لحظه اقدام کنید: همچنین دادن وقفه‌ٔ تربیتی در همان لحظه‌ٔ وقوع رفتار نادرست نیز مهم است. نباید ۳۰ دقیقه صبر کنید یا حتی پنج دقیقه، تا فرصت بهتری پیدا کنید. اگر در انظار عمومی نیستید، وقفه را در همان جایی که هستید بدهید. در یک فروشگاه هم می‌توان کودک را در گوشه‌ای خارج از مسیر رفت و آمد روی زمین بنشانید یا اگر رفتارش از کنترل خارج شده است، او را به ماشین منتقل کنید. اگر صبر کنید تا به خانه برسید، فرصت استفاده از وقفه را به شکلی که باید از دست می‌دهید. به محض اینکه یک وقفه‌ٔ تربیتی از رفتار مورد نظر جدا شود، به یک تهدید و سپس مجازات تبدیل می‌شود. اما تهدید و مجازات، چیز زیادی به فرزندتان نمی‌آموزد.

نکتهٔ والدین: نمایشگر اتاق خواب

آیا در اتاق فرزندتان نمایشگر یا تلویزیون وجود دارد؟ اگر این گونه است، فوراً آن را بیرون بیاورید. متخصصان اطفال و سایر متخصصان کودک در این مورد اتفاق نظر دارند که وجود هر نمایشگری در اتاق خواب باعث بی‌خوابی، بدخوابی و مشکلات خواب در افراد، به ویژه کودکان خواهد شد.

در مورد مشکلات خواب در کودکان بخوانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط