هفت سال و ۱۰ ماه: آموزش صحبت کردن با تلفن

هفت سال و ۹ ماهگی کودکتان تمام شده است و او حالا هفت سال و ۱۰ ماه دارد. در این مطلب با بخشی از زندگی یک کودک هفت سال و ۱۰ ماهه آشنا شوید.

آداب صحبت کردن با تلفن

اکنون که فرزند شما می‌تواند از عهده‌ٔ یک گفت‌وگوی تلفنی مؤدبانه برآید، یعنی وقتی خاله تماس می‌گیرد دیگر غرولند نمی‌کند یا جواب‌های تک‌هجایی بریده‌بریده نمی‌دهد، وقت آن است که آداب مناسب مربوط به حرف زدن با تلفن را آموزش دهید و قبل از اجازه دادن به او برای پاسخ دادن به تلفن‌ها یا تماس گرفتن با دیگران، موارد زیر را با هم تمرین کنید:

قوانین پاسخگویی به تلفن را بگویید: ترجیح می‌دهید او تلفن را چگونه پاسخ دهد؟ مثلاً بگوید: «سلام، بفرمایید؟» یا باید چیز دیگری بگوید! و اگر تلفن برای شخص دیگری است، باید برود و به آن شخص بگوید، نه اینکه با حداکثر صدایش اسم او را فریاد بزند.

شیوهٔ معرفی را یادش بدهید: همچنین وقتی با یکی از دوستانش تماس می‌گیرد، باید خودش را معرفی کند: «سلام، ال‌آی هستم، می‌تونم با سلنا صحبت کنم؟» از او بخواهید برای تمرین به خویشاوندان نزدیکتان تلفن بزند.

از پیغام‌گیر صوتی استفاده کنید: با توجه به میزان مهارت فرزندتان در زمینه‌ٔ نوشتن، در این سن گرفتن پیغام‌ افراد تماس‌گیرنده می‌تواند مشکل باشد. شاید ایمن‌تر باشد که بگویید اگر شما در دسترس نبودید، بگذارد تماس به پیام‌گیر صوتی منتقل شود.

به تماس‌گیرنده اطلاعات شخصی ندهد: از فرزندتان بخواهید وقتی کسی پشت تلفن شما را می‌خواهد بگوید: «می‌تونم اسم شما رو بپرسم؟» به او یادآوری کنید که هیچ نوع اطلاعات شخصی به غریبه‌ها ندهد و به آنها نگوید که شما در خانه نیستید.

الگوی خوبی باشید: مهم است که الگوسازی آداب خوب در ارتباط با تلفن همراه را شروع کنید. او احتمالاً هنوز تلفن همراه ندارد، اما شما در حال زمینه‌چینی برای استفاده‌ٔ آینده هستید. به عنوان مثال، آیا هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده می‌کنید؟ آیا وقتی فرزندتان را به پارک می‌برید، به جای بازی با او بی‌وقفه با تلفن حرف می‌زنید؟ آیا در رستوران‌ها پشت گوشی عربده می‌کشید؟ او دائماً در حال رصد کردن شما و فرا گرفتن رفتارتان است، بنابراین کارهایی را که به او می‌گویید نکند، خودتان هم انجام ندهید.

نکتهٔ والدین: کارهای خانه

برخی از خانواده‌ها انتظارات خود از بچه‌ها در رابطه با کارهای خانه را به شکلی کلی ترسیم می‌کنند، یعنی مرتب کردن تختخوابشان، جمع کردن وسایل کف اتاقشان و چیدن میز غذا. برخی دیگر هم به قدرت لیست‌ و فهرست‌ها اعتقاد دارند.

شما می‌توانید فهرستیلیستی از کارهایی را که انتظار می‌رود هر یک از اعضای خانواده هر روز انجام دهد در مکانی مرکزی از خانه نگه دارید. اگر فکر می‌کنید مفید است، می‌توانید از فرزندتان بخواهید قبل از این که اجازه‌ٔ بازی یا امتیاز ویژه‌ٔ دیگری را داشته باشد، وظایفش را انجام دهد و آنها را از فهرستش خط بزند.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط