پنج سالگی: کلکسیون

کودک شما در حال گذراندن ماه اول پنج سالگی‌اش است که در این مطلب با بخشی از رفتار و خلق‌وخوی یک کودک پنج ساله آشنا خواهید شد.

کلکسیون

اگر این روزها دوروبر کودکتان هنوز کلکسیونی ندیده‌اید، ممکن است به زودی یا حتی از سال آینده کم‌کم در جعبه‌های کفش‌هایش برگ‌های درختان را پیدا کنید یا تعدادی سنگ‌ یا گوش‌ماهی زیر بالش توی اتاق خوابش یا توی جیب‌هایش ببینید . بچه‌های پنج ساله عاشق تفکیک و طبقه‌بندی هستند که یک توضیح برای جذابیت کلکسیون جمع کردن است و جذابیت ثانویهٔ این کار، که برای هر بزرگسالی که عتیقه‌ها یا خرت‌وپرت جمع می‌کند قابل درک خواهد بود هم هیجان شکار آن اشیاست.

اما مزیت بزرگ این سرگرمی چیست؟ شما خواهید دید که وقتی بچه‌ها برای چیزی ارزش قائلند، واقعاً خوب از آنها مراقبت می‌کنند. بنابراین بچه‌ای که نسبت به یک اتاق نامرتب بی‌تفاوت است، امکان دارد ساعت‌ها وقت خود را به سازماندهی جعبهٔ سنگ‌هایش و حفظ نظم کامل آنها اختصاص دهد. ممکن است سنگ‌های سفید را در یک جا و تیره‌ها را در جای دیگر قرار دهد، یا طرح تفکیکی او ممکن است بسیار پیچیده و مبهم باشد. از او بخواهید تا برای شما توضیح دهد که آنها را بر چه اساسی دسته‌بندی می‌کند.

اگر فرزندتان آن‌قدر به چیزی علاقه داشته باشد که بخواهد آن را جمع کند، شاید بخواهد در مورد آن چیزهای بیشتری بداند. از این کلکسیون به عنوان سکوی پرشی برای گفت‌وگو در مورد موضوعات گسترده‌تر استفاده کنید یا به دنبال کتاب‌هایی در مورد آن موضوع باشید که پاسخ‌هایی مناسب بچه‌ها را دارند. مثلاً، سنگ‌های نارنجی از کجا آمده‌اند؟ چرا نارنجی هستند؟ نام انواع مختلف سنگ‌ها چیست؟

حتی در این سن، وقتی آنها واقعاً علاقه‌مند هستند می‌توانند اطلاعاتی را که فراتر از فهمشان به نظر می‌رسد، حفظ کنند و فرزندتان قطعاً تمایل خواهد داشت که دانش خود را به دوستان و خانواده‌اش نمایش دهد، که با این کار مهارت‌های زبانی و اجتماعی خود را نیز گسترش می‌دهد.

نکتهٔ والدین: آمادگی اجتماعی

والدین معمولاً وقتی به آمادگی برای مدرسه و چگونگی عملکرد فرزندشان فکر می‌کنند، روی موضوعات تحصیلی تمرکز می‌کنند. اما جالب این است که مربیان و معلمان می‌گویند عامل دیگری نیز وجود دارد که ممکن است مهم‌تر باشد و آن آمادگی اجتماعی است. برخی از علائم این آمادگی در کودکان به ترتیب زیر است:

  • کودکی که می‌تواند به راحتی از والدین خود جدا شود.
  • در گفت‌وگو با بزرگسالان دیگر راحت است.
  • می‌خواهد با بچه‌های دیگر ارتباط برقرار کند و می‌تواند این کار را بسیار خوب انجام دهد، حتی اگر برای این کار لازم باشد ابتدا چند دقیقه در کناری بماند و بقیه را تماشا کند.
با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط