سه سال و پنج ماه: پیگیری رشد

این هفته هم یکی دیگر از هفته‌های ماه ششم از سه سالگی کودکتان است. در این مطلب با بخشی از روزهای زندگی یک کودک سه سال و پنج ماهه آشنا شوید.

پیگیری رشد

وقتش رسیده است که برای مقایسهٔ تعدادی از عکس‌ها یا فیلم‌هایی را که در یک یا دو سالگی از فرزندتان گرفتید بیاورید و ببینید چقدر بزرگ‌تر و قوی‌تر شده است و با چه اطمینان و استواری بیشتری حرکت می‌کند. متوجه تفاوت‌های جسمی دیگری نیز خواهید شد. مثلاً او اکنون قدبلندتر و اندامش لاغرتر است و نسبت‌های بدنی یک بچه‌ٔ بزرگ را به خود گرفته است. بیشتر بچه‌های سه ساله تا این سن دیگر بیشتر چربی شکمی خود را از دست داده‌اند.

دقت کنید که به تکالیف تکاملی که در مقابل خود دارد چگونه نزدیک می‌شود. آیا او بیشتر روی دویدن و پریدن تمرکز دارد یا روی نقاشی و لگوسازی؟ آیا از لحاظ ورزشی بی‌باک است یا در امتحان کردن چیزهای جدید کندتر است؟ این مشاهدات به شما کمک می‌کند از شخصیت فردی او رمزگشایی کنید. چند روش جالب برای پیگیری پیشرفت کودکتان به شکل زیر است:

  • هر چند ماه یک بار قد او را کنار یکی از دیوارهای خانه اندازه بگیرید و ارتفاع قامتش را با یک خط و تاریخ روی دیوار علامت‌گذاری کنید.
  • در روز اول هر ماه، از بازی کردن او برای مدت کوتاهی فیلم بگیرید. به این ترتیب تا تولد بعدی‌اش فیلم‌ فوق‌العاده‌ای از او خواهید داشت که انگار روی دور تند است و گریز زمان را نشان می‌دهد.
  • یک کیف مدارک یا پوشه‌ٔ بزرگ بخرید و چند نقاشی او را در آن نگه دارید و حتماً تاریخ کشیدن آنها را بنویسید. اگر آنها را با دقت انتخاب کنید و هر چند وقت یک بار آنها را مرتب و برخی را حذف کنید، می‌توانید در تمام دوران کودکی به نگهداری نقاشی‌های برگزیده‌ٔ او ادامه دهید.

جدول قد و وزن کودکتان را ببینید.

نکتهٔ والدین: عادت ناله کردن

ناله کردن عادتی آزاردهنده است که می‌تواند در هر کودک خردسالی پیدا شود. چند روش برای برخورد سازنده با آن شامل موارد زیر است:

  • «متأسفم، ولی نمی‌تونم صدات رو بشنوم. من گوش‌های خیلی حساسی دارم که صدای ناله‌ رو نمی‌شنوه مامان جان.»
  • «وقتی تونستی دوباره از یه صدای معمولی استفاده کنی، من بهت گوش می‌دم.»
  • «تو داری از ناله استفاده می‌کنی و با لحن خوبی سؤال نمی‌کنی.»
  • «به جای ناله کردن، یه روش بهتر برای گفتن چیزی که می‌خوای وجود داره.»
  • «خیلی دوست داشتم که تمام روز اصلاً ناله نکردی. بیا ببینیم فردا هم می‌تونی هیچی ناله نکنی و نمرهٔ کامل بگیری.»

در مورد راه‌های ترک عادت ناله کردن بچه‌ها بیشتر بدانید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط